Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani oduševljeni

Pljušte komplimenti: 'Kovačić je veznjak koji će pokrenuti Inter!'

Mateo Kovačić zaslužio je dio teksta u Gazzettinoj analizi Interove pobjede nad Clujom (2:0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kovačić je prvi nastup na Giuseppe Meazzi zaokružio sjajnom asistencijom za drugi pogodak Nerazzurra, a nakon pohvala trenera Andree Stramaccionija, komplimenti su stigli i od Gazzette dello Sport.

>> Asistent Kovačić zaradio ovacije u debiju na Meazzi: 'Je li vam sad jasno?'

"Ovo je bio susret u kojem je Kovačić bio pod povećalom. Prva presuda - momak je fizički spreman, jer je započeo susret od prve minute. Druga presuda - momak ima tehniku i karakter", piše Gazzetta, dodajući:

"U prvom je poluvremenu bio posvuda i pokušavao je osvojiti loptu od suparničkih nogometaša. Često je dodavao iz prve, a kada je kretao u prodor rijetko je gubio posjed lopte. No, s vremenom se malo izgubio na travnjaku, ali svejedno je Inter u njemu pronašao veznjaka koji će pokrenuti motore Guarina i Cassana! Osim toga, Kovačić je minutu prije izlaska s travnjaka odigrao sjajno dodavanje za drugi pogodak Palacija. O, i kakvo je to dodavanje bilo! Nije loše za debi od prve minute", zaključuju Talijani.

Podsjećamo, samo minutu nakon asistencije Palaciju Kovačić je pri izlasku iz igre zaradio ovacije prepunog stadiona te pohvale suigrača s klupe i stručnog stožera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider