Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni Kova

Asistent Kovačić zaradio ovacije u debiju na Meazzi: 'Je li vam sad jasno?'

Utakmica Intera i Cluja, igrana na Giuseppe Meazzi, zbog Matea Kovačića nama je bila najzanimljivija od onih u večernjem terminu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter je pobijedio 2:0, a oba gola postigao je Rodrigo Palacio. Argentinac nije, poput našeg Kovačića, počeo u prvom sastavu, ali je već nakon 10 minuta ušao kako bi zamijenio ozlijeđenog sunarodnjaka Diega Milita.

U 20. minuti Palacio je zabio za Interovih 1:0, a kada se već mislilo da će Talijani s jednim golom prednosti na uzvrat u Cluj-Napocu, Argentinac je u 87. minuti postigao svoj drugi pogodak, za sasvim ugodna dva gola viška. Asistirao mu je Kovačić, koji ga je proigrao sjajnom dugom loptom, nakon čega je Palacio prebacio vratara Cluja. Minutu kasnije, Mateo je pobrao ovacije čitavog stadiona nakon što ga je Andrea Stramaccioni povukao iz igre.

''Kovačić je, ponavljam, nogometaš visokih kvaliteta i nakon ove utakmice je vjerojatno svima jasno zašto smo investirali u njega. On je odmah, u ovom ogledu, ispunio moje želje, odnosno, napravio ono što sam i tražio od njega. Da bude naš vođa na sredini travnjaka, s velikim radijusom kretanja'', rekao je Stramaccioni i dodao:

''On je skroman dečko, a moja je namjera da mu olakšam u bilo kojem smislu dolazak i igranje u Interu.''

Branitelj naslova, madridski Atletico, stigao je na rub ispadanja, nakon što je na svom Vicente Calderonu izgubio od Rubina iz Kazana 0:2 (zabili su Karadeniz u šestoj i Orbaiz u 90. minuti).

Ljepotica večeri igrana je u Monchengladbachu, gdje su Borussia i Lazio remizirali 3:3. Golom Stranzla iz penala poveli su domaćini, Lazio preko Floccarija i Kozaka preokreće, ali Marx i Arango donose Nijemcima 3:2. Ipak, Kozak se u 94. pobrinuo da Lazio ostane neporažen.

Zanimljivo, Borussia je oba prva pogotka postigla iz jedanaesteraca, a između njih je još jednu najstrožu kaznu promašio Stranzl.

U još jednom obračunu velikih imena Tottenham je na White Hart Laneu pobijedio Lyon 2:1. Oba gola za Spurse zabio je Bale, dok je za Lavove poentirao Umtiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider