Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vodič kroz taktiku

Pellegrini je novi trener Cityja: Kako će izgledati prvih 11?

Manuel Pellegrini potvrđen je danas kao novi trener Manchester Cityja.

Nasljednik Roberta Mancinija na klupi Cityja je Manuel Pellegrini. Napokon je Čileanac dogovorio sve detalje s čelnicima bivšeg prvaka Engleske i sada kreće u svoju otočku avanturu nakon treniranja Villareala, Real Madrida i Malage.

''Oduševljen sam što sam prihvatio ovakvu iznimno uzbudljivu priliku. Klub ima jasnu viziju uspjeha na terenu i izvan njega, a ja sam odlučan u davanju značajnog doprinosa tome. Sve je u klubu posloženo za nastavak uspješnog puta, a ja sam uzbuđen što ću raditi s tako talentiranom momčadi'', istaknuo je Pellegrini.

Manchester City je dobio vrhunskog trenera kojeg na Otoku čeka stari rival Jose Mourinho. Prvu bitku vodit će za Edinsona Cavanija kojeg žele još neki europski bogataši. Recimo i da je prva Cityjaeva želja Isco, aktualni član Malage koju je trenirao Pellegrini, saznao za javni interes Real Madrida, te da više nije tako odlučan da prijeđe u redove "građana".

Jesus Navas zasad je najveće pojačanje. Stigao je i Fernandinho iz Šahtara. Kako će Pellegrini igrati za Cityjem? Sigurno ćemo gledati kvalitetan nogomet jer je u sva tri europska kluba koje je vodio plijenio ljepotom.

Jedan je njegov obožavatelj u kratkom videu da 'grubi vodič Pellegrinijeve igre'. Preferira čvrste braniče s blokom dvojice defenzivnih veznjaka ispred obrane, ali i posjedom lopte. Drži se one – ako suparnik nema loptu, ne može vam ni zabiti'. Pogledajte detaljnije u priloženom videu...

U Malagi je mijenjao formacije, ali dva napadača uvijek su bila njegov izbor. Zasad bi to mogli biti Sergio Aguero i Jesus Navas. No, prijelazni rok praktički nije ni počeo, a šeici imaju novca...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider