Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetski rekord

Pao dogovor Reala i Balea: Vrijedi li skoro duplo više od Neymara?

Gareth Bale, najveća zvijezda Tottenhama, dogovorio je osobne uvjete transfera u Real Madrid...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid u nedjelju je napunio mrežu engleskog drugoligaša Bournemoutha sa šest golova u prvoj ovoljetnoj pripremnoj utakmici.

>> Ancelottijev 'novi Real' s Modrićem u prvih 11: Šest komada na Otoku!

Cristiano Ronaldo zabio je 21. pogodak iz slobodnog udarca u dresu „kraljevskog kluba“, Luka Modrić startao je udarnoj postavi, ali španjolski mediji oduševljeni su partijom mlađahnog Isca kojeg hvale na sva usta.

Prvi službeni susret čelnika Reala i Tottenhama

Međutim, najviše tinte ipak se prolilo oko Garetha Balea, najveće zvijezde Tottenhama koja je već duže vrijeme na radaru Reala i njegova predsjednika Florentina Pereza. Čelnici Reala iskoristili su posjet Engleskoj kako bi se prvi put službeno sastali s predstavnicima Tottenhama.

Čini se da je Real spreman isplatiti rekordnih stotinu milijuna eura odštete Spursima pa Daniel Levy nema previše manevarskog prostora za uzmak. Tražio je „stotku“ i sada kada je Real pristao isplatiti traženi iznos neozbiljno bi bilo da odustane od posla ili da poveća zahtjeve.

Bale dogovorio plaću: Uz bok Kaki i Ronaldu

U ime Reala operaciju najvećeg transfera u povijest nogometa vodi drugi najmoćniji dužnosnik u hijerarhiji Reala - José Ángel Sánchez, ključna figura u pregovorima i čovjek od najvećeg povjerenja Florentina Pereza. Sánchez je navodno već dogovorio Baleove osobne uvjete s igračevim menadžerom Jonathanom Barnettom.Baleova godišnja plaća bit će u najvišem rangu, odmah uz bok Kaki i Ronaldu. Bale će imati plaću od deset milijuna eura godišnje, toliku plaću ima i Kaka, dok je Ronaldo na pragu dogovora s Perezom o povećanju plaće koja će najvjerojatnije iznositi 15 milijuna godišnje.

Šest igrača za jednog

Real će većim dijelom zatvoriti financijsku konstrukciju Baleova transfera prodajom nekolicine svoji igrača, što izravno što neizravno preko drugih klubova. Real je već utržio 10 milijuna prodajom Callejóna, 12 od Albiola, 10 od Garayja i 4 od Negreda te će najvjerojatnije zaraditi između 35 i 40 milijuna prodajom Gonazala Higuaina koji je na korak od Napolija.

Blizu odlaska su Di Marija i Coentrao, a možda do kraja prijelaznog roka ode i Kaka. Ako samo jedan od trojice nabrojanih igrača napusti Bernabeuu, Real će gotovo u potpunosti isplatiti Tottenham od izravne prodaje četvorice svojih igrača i dvojice neizravno preko drugih klubova. Dakle, Perez neće morati posegnuti u sef ili za kreditom da bi isplatio Levyja i Tottenham.

Vrijedi li Bale stotinu milijuna eura?

Međutim,neki se španjolski mediji pitaju vrijedi li igrač koji još nijednom nije bio ni blizu osvajanja Zlatne lopte stotinu milijuna eura? Poduža je lista igrača koje je Real doveo za velike novce a da su ubrzo napustili Bernabeu. No, rekordne svote Real je do sada plaćao samo za igrače s najvećim pedigreom. Madrižani su svojedobno isplaćivali najveće odštete za Luisa Figa, Zinedine Zidanea, Kaku i Cristiana Ronalda, ali svi su nabrojeni igrači u trenutku tih transfera već osvajali najveće trofeje i birani su za najbolje igrače na svijetu.

Bale niti je što bitno osvojio s Tottenhamom, a niti je bio blizu najprestižnije individualne nagrade. Nema sumnje da je Bale kvalitetan nogometaš, ali da je baš toliko bolji od igrača koji odlaze iz Reala ili nekih koji su stigli za puno manji novac, recimo Luke Modrića...? I konačno, je li Bale gotovo duplo bolji od Neymara kojeg je Barca dovela za, barem prema službenoj objavi, značajno manju svotu (57 milijuna eura)?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider