Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
E, to su promašaji

Ovo su najveći promašaji u povijesti Barce: Na njima su izgubili bogatstvo!

Prodajom Davida Ville u Atletico Madrid za samo 2.1 milijun eura Barcelona je izgubila veliki novac.

David Villa prešao je u Atletico za 2.1 milijuna eura, a Barca će inkasirati još maksimalno tri, ukoliko u sezoni 2015./2016. Villa bude nosio dres kluba s Vicente Calderona.

Ekonomski gledano, druga je to najgora operacija kluba u posljednjih nekoliko godina. Novinari Marce izračunali su da je Barcelona na osmorici igrača izgubila nevjerojatnih 170 milijuna eura (!).

Villa na neslavnoj ljestvici drži drugu poziciju (Valenciji je za njega iskeširano okruglih 40 milijuna eura, a Barca može zaraditi tek 5.1, što je tričavih 34.9 milijuna manje).

Pogubniji je za blagajnu Barce bio samo Zlatan Ibrahimović, za kojega su Interu dali 87 milijuna eura (69.5 kao odštetni iznos plus tržišna vrijednost Samuela Eto'oa). Zbog sukoba s Pepom Guardiolom otišao u Milan za svega 24 milijuna eura.

Ibra i Villa tek su predvodnici, jer Henrique je iz Palmeirasa stigao za 16.5 milijuna eura, a otišao je kao slobodan igrač. Isto tako, za Aliaksandra Hleba Arsenalu je plaćeno 15 milijuna eura, da bi ovaj sjajni Bjelorus otišao besplatno.

U ovu priču spada i Dmitrij Čigrinski - za njega je Šahtor od Barcelone dobio 25 milijuna eura i nakon samo jedne sezone vratio za 15 milijuna. Sličan je i slučaj s Martinom Caceresom, koji je potpisao za 16.5 milijuna, a prodao se svega tri.

Od svih njih vjerojatno najveći promašaj je Keirisson, brazilski napadač koji je 2009. doveden za 14 milijuna eura, ali nije još uvijek nije upisao niti minute nastupa za Blaugranu, koja ga pune četiri godine šalje po posudbama (Coritiba u kojoj trenutno igra mu je peti klub kojem ga je Barca ustupila).

Koji je, prema Vašem mišljenju, najveći promašaj Barce?

Ukupno glasova:

Na začelju ljestvice je Maxi Lopez, doveden kao veliki talent iz River Platea za šest, a prodan FK Moskvi za dva milijuna eura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider