Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca ponavlja Chelsea?

Ovo su najveći preokreti u povijesti Lige prvaka!

Barcelona i Arsenal imaju minus od dva gola za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. Iako su mnogi već otpisali Barcu, koja će sutra biti priča dana kako god završila utakmica, povijest Lige prvaka upozorava - čuda su se događala i ranije!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

2003/2004 – ČETVRTFINALE

Milan 4-1 Deportivo La Coruna
Deportivo La Coruna 4-0 Milan

Upravo ovu utakmicu najviše spominju ljubitelji Barcelone. Baskijski stručnjak, Jabo Irureta, prije devet godina s Deportivom je uspio napraviti senzaciju nad senzacijama! Imali su poraz od 4:1 iz prve utakmice, a na kraju su izbacili "rossonere" u četvrtfinalu s pobjedom od 4:0!

Milan je tada imao veliku momčad s Kakom, Ševčenkom, Nestom i ostalima, ali Irueta je uspio uvjeriti svoju momčad da može pobijediti Milan.

U La Coruni su Španjolci poveli već u 5. minuti preko Pandianija, na poluvrijeme su otišli s 3:0 pogocima Valerona i Luquea, a Fran je 15 minuta prije kraja zabio i četvrti gol te tako potvrdio prolaz. Irueta je nakon utakmice odradio i vjersko obećanje. Otišao je u Santiago de Compostelu na hodočašće – pješke. Tako je obećao u molitvama prije utakmice.

2003/2004 – ČETVRTFINALE

Real Madrid 4-2 AS Monaco
AS Monaco 3-1 Real Madrid

Te sezone Liga prvaka ponudila je još jedno čudo. Monako, u kojem je tada igrao i naš Dado Pršo, izbacio je favorizirani Real!

Iako nitko nije sumnjao u prolazak Reala koji je sa prve utakmice donio prednost od 4:2, stvari su se odigrale drugačije. Trener Monaka Didier Deschamps naprosto nije želio govoriti o porazu prije završetka druge utakmice. „Da sam tako razmišljao, ostao bih kod kuće“, kasnije je izjavio.

Nakon što je Real poveo golom Raula, „Kneževina“se nije predavala. Junak večeri postao je Ludovic Giuly koji je zabio u 45-oj i 66-oj minuti. No možda je ipak najintrigantnije bilo što je pogodak za 2:1 zabio zapravo igrač Madrida - Fernando Morientes- na posudbi u Monaku.

2011/12 - OSMINA FINALA

Napoli 3-1 Chelsea
Chelsea 4-1 Napoli

Ova utakmica još je svježa u sjećanju. Promjena trenera bila je kao injekcija adrenalina za Chelsea. André Villas-Boas izgubio je prvu utakmicu u Napulju s 3:1, a onda ga je zamijenio pomioćnik Roberto Di Matteo. Boas je nakon, pokazalo se svoje posljednje utakmice na klupi Chelsea, izjavio kako je gol u gostima otvorio priliku za prolazak dalje. No, malo je tko vjerovao u takav scenarij.

A onda se dogodila „utakmica za infarkt“. U uzvratu su svladali Napoli 4:1, nakon produžetaka, i tako s ukupnih 5:4 prošli među osam najboljih. Nakon 90 minuta igre bilo je 3:1 za Chelsea, a junak produžetaka bio je srpski branič Branislav Ivanović. „Imao sam nekoliko sjajnih noći, ali ova će ući u povijest kluba“, izjavio je tada novopečeni trener Chelsea nakon utakmice.

1999/00 - ČETVRTFINALE

Chelsea 3-1 Barcelona
Barcelona 5-1 Chelsea

Još jedna utakmica Chelseaja našla se na ovom popisu. Prije dolaska Romana Abramoviča koji je kupio klub 2003. godine „Blueseri“ nisu bili veliki europski igrači. Tako je pobjeda u prvom susretu protiv Barcelone, pod palicom Gianluce Viallia bilo veliko iznenađenje. Bila je to prva utakmica, u kasnijem nizu okršaja Chelsea i Barcelone u Ligi prvaka. I kao što će povijest pokazati, sve su bile neizvjesne.

Chelsea je u Londonu slavio 3:1, a nakon 90 minuta uzvrata bio je isti rezultat. Ali onda su Rivaldo i Kluivert donijeli pobjedu momčadi s Nou Campa. Luis Figo tada je izjavio: “Danas smo odigrali naprosto savršenu utakmicu.“

Može li Barcelona i večeras odigrati takvu utakmicu? Vidjet ćemo...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider