Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema Hrvata

'Nepobjedivi': Najbolja strana momčad Reala svih vremena!

Čitatelji madridske Marce nisu izabrali niti jednog hrvatskog nogometaša u najbolju Realovu momčad ikada, sastavljenu isključivo od stranaca koji su tijekom karijere igrali u "kraljevskom klubu"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marca je potaknuta činjenicom s uzvratne četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Galatasarayja, ovog tjedna, osmislila tu anketu. Naime, u Istanbulu je Real započeo utakmicu sa samo jednim Španjolcem unutar prvih 11 - bio je to vratar Diego Lopez.

>> Pao konačni dogovor: Mourinho i Perez održali tajni sastanak!

Navijači su tako, u formaciji 3-4-3, za najbolju momčad izabrali na vratima Nijemca Bodu Illgnera. Obranu čine Talijan Fabio Cannavaro, Brazilac Roberto Carlos i sadašnji član Mourinhove momčadi, mladi Francuz Varane. U veznom redu su redom sve genijalci - Argentinac Fernando Redondo, Portugalac Luis Figo, Francuz Zinedine Zidane i Danac Michael Laudrup. Napad je atomski - dva Ronalda, brazilski i portugalski Cristiano, te Alfredo Di Stefano, koji je jedini iz najslavnije ere Reala iz sredine i krajem pedesetih, kada je "kraljevski klub" osvojio pet uzastopnih naslova prvaka Europe. U idealnoj stranoj momčadi nema jednog Puskasa ili Koppe. Naravno, razlog je "nisko godište" velike većine glasača koji su sudjelovali u anketi.

Najuvjerljiviju je pobjedu odnio Illgner za kojeg je glasalo više od 70 posto navijača, ali samo zbog činjenice što nije imao pravu konkurenciju. Niti napadače nije bilo teško izabrati, dok je najveća borba trajala za četvrtog u veznom redu, gdje je Laudrup za milimetar bio bolji od današnjeg člana momčadi Mesuta Özila, te nešto starijeg njemačkog "plavog anđela" Bernda Schustra. 

Hrvati nisu pronašli put do prve momčadi, pa su izvan nje ostali nekadašnji asevi Davor Šuker i Robert Prosinečki, sadašnji Mourinhov adut Luka Modrić, pa shodno tome i Robert Jarni, koji je kratko igrao u Realu. (I.M./TS) 

Najbolja strana momčad madridskog Reala (po izboru čitatelja Marce, 3-4-3):

Illgner - Cannavaro, Varane, Roberto Carlos - Redondo, Figo, Zidane, Laudrup - Ronaldo, Di Stefano, Cristiano Ronaldo

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider