Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lakomisleni nogometaš

Odluka grčkog Saveza: Doživotna suspenzija zbog naci-pozdrava!

Grčki nogometni savez izrekao je maksimalnu, doživotnu kaznu, 20-godišnjem nogometašu atenskog AEK-a Giorgosu Kaidisu, koji je u subotu pogodak proslavio nacističkom pozdravom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćom pobjedom (2-1) nad Verijom, u 26. kolu grčkog prvenstva, nogometaši atenskog AEK-a pobjegli su iz zone ispadanja. Pogotkom u 84. minuti spasio ih je 20-godišnji veznjak.

U potpuno promašenom slavlju pogotka lakomisleni je nogometaš najprije skinuo dres, a potom pozdravio navijače u visinu ispruženom desnom rukom. Za skidanje dresa dobio je žuti karton, za fašistički pozdrav ništa. Barem dok ga nije stigla osuda tamošnjeg saveza.

Recimo da je ovaj nogometaš ne tako davno bio kapetan grčke reprezentacije do 19 godina, no više nikada u svojoj karijeri neće nositi nikakav nacionalni dres.


Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη! by kokoretsi

U samom AEK-u još uvijek čekaju iskaz samog nogometaša i njegovu obranu, pa će naknadno, tijekom idućeg tjedna, razmisliti i odlučiti kakvu će oni kaznu udijeliti igraču koji je izgleda upropastio karijeru u samo nekoliko sekundi.

Sam se Kaidis branio neznanjem onoga što je napravio.
„Nisam fašist. Ne bih to nikad učinio da sam znao stvarno značenje ispružene desnice. Jednostavno sam bio sretan zbog pobjede. Ja sam samo nogometaš.“

AEK-ov trener, po ljevičarskim stavovima poznati Nijemac Ewald Lienen, također je stao u zaštitu svog nogometaša:

„On je još dečkić bez političkog stajališta. Možda je to vidio na internetu bez da je shvatio što znači, pa mu se dopalo. Da je to učinio svjesno, budite sigurni da mi nikad ne bi igrao.“

No, to nije pomoglo, barem kad je u pitanju Grčki nogometni savez. Tek će se vidjeti kako će Kaidisa kazniti AEK. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider