Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapamtite ime i prezime

Nova zvijezda je rođena? S dvije majstorije zadivio nogometni svijet!

Za Nikitu Korzuna vjerojatno niste nikada čuli, no ovaj 17-godišnji Bjelorus jučer je zadivio nogometni svijet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Bjelorusije do 18 godina šokirala je svoje vršnjake iz Belgije, pobijedivši ih s uvjerljivih 3:0. Radilo se o utakmici grupne faze Memorijalnog turnira Valentin Granatkin, koji se od 1981. godine igra u čast proslavljenom ruskom vrataru i prvom dopredsjedniku FIFA-e.

Bjelorusima pobjeda nije puno značila, jer ni oni ni Belgijanci nisu uspjeli proći u drugi krug, no dvoboj će ostati urezan u pamćenje upravo Nikiti Korzunu. Taj veznjak Dinama iz Minska najprije je u 44. minuti s više od 60 metara fantastično prebacio istrčalog belgijskog vratara, da bi svega minutu kasnije još jednom poentirao nakon lijepog prodora i odigranog duplog pasa sa suigračem.

Nova zvijezda bjeloruskog nogometa definitivno je rođena, a ako se po jutru dan poznaje, mogao bi Korzun za koju godinu oduševljavati i nogometnu Europu. Ne vjerujete? Dvije riječi - BATE Borisov.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider