Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabija kao na traci

Nova sol na ranu: Nesuđeni hrvatski reprezentativac ide u Arsenal!?

Josip Drmić karijeru bi mogao nastaviti u Arsenalu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako barem pišu otočki mediji, koji tvrde da je transfer nadarenog napadača Nurnberga u redove Arsenala praktički gotova stvar. Drmić u svojoj prvoj sezoni u Ligama petice igra nevjerojatno dobro. Iako se njegov klub bori za ostanak, on na kontu ima već 16 bundesligaških golova. Ispred njega na ljestvici strijelaca je tek Mario Mandžukić, s jednim pogotkom više…

„San svakog dječaka je da jednog dana zaigra za klub kao što je Arsenal“, priznaje Drmić.

Ipak, prelazak na Emirates ne želi potvrditi, pogotovo ne u trenucima kada se Nurnberg čupa za prvoligaški status i ovisi ponajviše o Drmiću, koji je zabio gotovo pola (34 ukupno) klupskih golova. Zato je daleko konkretniji sportski direktor Nurnberga, Martin Bader:

„Bilo bi naivno tvrditi kako veliki klubovi ne prate Josipa. Ne mogu jamčiti da će ostati.“

O Drmiću smo opširno pisali uoči nedavnog prijateljskog ogleda Švicarske i Hrvatske, kada je zabio oba pogotka domaćina u remiju 2:2. Samo mu je 21 godina, dijete je Hrvata iz Srednje Bosne, a za Hrvatsku nije zaigrao isključivo jer su u HNS-u po dobrom starom običaju bili spori, neinformirani i fokusirani na neke druge 'potencijalne hrvatske reprezentativce'.

Prije Nurnberga, Drmić je 'drmao' u dresu Zuricha, kojem su Nijemci za njegove usluge platili dva milijuna eura. Sada bi ga Arsenal mogao kupiti za osam milijuna eura, a iznos će biti manji ispadnu li Bavarci iz lige. Drmić će tako, čini se, u majici Topnika nastaviti stopama Davora Šukera i Eduarda da Silve. Prava šteta što poput njih nije dobio priliku zabijati i u dresu Hrvatske…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider