Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Biseri u Ligi prvaka

Noć fenomenalnih poteza: Eurogol dao nadu Mariboru, Lyon šokiran!

U najatraktivnijoj prvoj utakmici 4. pretkola nogometne Lige prvaka, odigranoj na Stadionu Philipps u Eindhovenu, PSV i Milan odigrali su bez pobjednika 1:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Češki prvak Viktoria u Plzenu je pokazala da je kvalitetnija momčad od Maribora hrvatskog trenera Ante Čačića pobijedivši, ali i ništa ne odlučivši, 3:1, dok su teške domaće poraze upisali Lyon i portugalski debitant u natjecanju Paços de Ferreira: Francuzi su na svom Gerlandu poklekli (0:2) u srazu s izvrsnim španjolskim predstavnikom, Real Sociedadom, dok je na Zmajevu (Dragao) stadionu u Portu ruski Zenit deklasirao jednokratne domaćine pobijedivši 4:1.

>> Senzacija u Kazahstanu: Zaklali ovcu pa nokautirali Celtic!

PSV i Milan odigrali su sasvim otvorenu, na trenutke kaotičnu utakmicu, u kojoj je svaka momčad mogla zabiti po još nekoliko pogodaka. Dominirala je ipak mlada domaća momčad Philippa Cocua, dok je Milan koristio njezine naivne pogreške. Iz jedne takve, inače sjajnoga 19-godišnjeg krilnog igrača Memphisa Depaya, Milanezi su došli do vodstva u 15. minuti. Zabio je Stephan El Shaarawy glavom na asistenciju Abatea.

Minutu kasnije Mario Balotelli uzdrmao je gredu, a PSV se ubrzo ipak uspio konsolidirati. Nakon pola sata igre Adam Maher nakon krasnog je bijega i izdržanog duela pogodio gredu. U 61. minuti Christian Abbiati katastrofalno je reagirao na udarac Jeffreyja Brume iz daljine, pa je Slovenac Tim Matavž glavom pospremio loptu u mrežu.

Golovi: PSV - Milan 1:1

Dva prekrasna pogotka nogometaša Real Sociedada koštat će vjerojatno Lyon nastupa u novoj sezoni Ligi prvaka,. Baski su na Gerlandu uvjerljivo slavili 2:0, mogli su i uvjerljivije, premda je Lyonov veznjak Gonalons u 66. minuti pogodio gredu.

U 17. je minuti Francuz Antoine Griezmann zabio fantastičan pogodak škaricama na asistenciju Carlosa Vele. Pogodio je lijevom nogom izvevši, u tehničkom smislu, izuzetno kvalitetno vrlo zahtjevan udarac. Griezmann (22) je kao maloljetnik bio na probi u Lyonu. Struka tadašnjih prvaka procijenila je da nije dovoljno dobar.

Škarice Antoinea Griezmanna

Još ljepši pogodak gosti su zabili u 50. minuti. Bio je to momčadski pogodak u kojem je sudjelovalo više igrača. Odigrali su pet dodavanja, svaki put iz prve, nakon čega je švicarski napadač Haris Seferović također iz prve punom nogom, zabio pod gredu s oko 25 metara. Bilo je impresivno u svakom pogledu.

Spomenimo da je Seferović prošlog vikenda zabio i pri svom debiju u Primeri. U prva je dva nastupa za svoj novi klub, nakon što se momčadi iz San Sebastiana priključio iz Fiorentine, zabio dva gola.

Golčina Harisa Seferovića

U Portu je Roman Širokov blistao pri Zenitovoj 4:1 pobjedi nad Paços de Ferreirom, koju s klupe vodi nekadašnji veznjak Porta i portugalske reprezentacije Costinha.

Zabio je ruski veznjak tri pogotka za svoju momčad.

Liga prvaka, 4. pretkolo, prve utakmice:

Viktoria Plzen - Maribor 3:1 (Čišovsky 8, Darida 58, Duriš 90 / Mejač 66)

Lyon - Real Sociedad 0:2 (Griezmann 17, Seferović 50)

Paços de Ferreira - Zenit 1:4 (Andre Leao 58 / Širokov 27, 60, 90, Degra 85-ag)

PSV - Milan 1:1 (Matavž 61 / El Shaarawy 15)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider