Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje su nestali milijuni?

Neymar najskuplji u povijesti? Ugovor pod istragom, skandal sve izgledniji

Posljednjih mjeseci polako se otkriva pozadine priče oko dolaska Neymara u Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju sportskog dnevnika iz Barcelone, El Mundo Deportiva transfer Neymara bio je najskuplji u povijesti i za 38 milijuna eura je veći nego što je bilo objavljeno. Barcelona je za Brazilca Neymara platila 95, a ne 57 milijuna eura, kako je ranije bilo objavljeno, kažu informacije iz Katalonije.

"Barcelona je za potpis brazilskog napadača platila 95 milijuna eura, a ne 57, kako je objavio predsjednik kluba Sandro Rosell", navodi sportski list dodajući da je ugovor kojeg je katalonski klub potpisao s brazilskim nogometašem, a u kojem stoji iznos transfera, trenutačno u rukama španjolskog pravosuđa.

U tim dokumentima, dodaje El Mundo Deportivo, navedene su sve pojedinosti o milijunskim iznosima za članove obitelji Neymar što se do sada skrivalo. Podsjetimo, već ranije je predsjednik Barcelone Sandro Rosell optužen za lažiranje transfera. Protiv njega je član kluba Jordi Cases podnio optužnicu jer je uvjeren kako je Rosell zadržao 40 milijuna eura od tog transfera ili je taj novac podijelio s drugima.

Barcelona se dosad priopćenjima branila od ovakvih optužbi na račun njenog aktualnog predsjednika. Mnogi pak smatraju kako iza svega stoji buduća kampanja za novog predsjednika kluba, na čije se mjesto želi vratiti bivši čelnik Joan Laporta. (I.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider