Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakav rasplet...

S(p)retni nokaut na Wembleyju: Ovo je gol vrijedan 100 milijuna funti!

Queens Park Rangersi su izborili povratak u Premierligu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

QPR je na šokantan način pobijedio Derby County 1:0 u finalu razigravanja, na dupkom ispunjenom Wembleyju.

Novi šok za Kovača? Kranjčar zbog ozljede izašao iz igre!

Čovjek odluke bio je 33-godišnji Bobby Zamora, koji je postigao pogodak odluke u 90. minuti, nakon što su se Queens Park Rangersi prethodnih pola sata grčevito branili zbog igrača manje na terenu.

Momčad Harryja Redknappa je bila u potpuno podređenom položaju, no u zadnjoj minuti je Derby napravio dvije nevjerojatne pogreške u obrani i poklonio pobjedu londonskom klubu. Najprije su dvojica igrača Derbyja petljala na desnoj srani i dopustila Davidu Hoilettu da se dokopa lopte i nabaci u kazneni prostor. Tamo je, pak, nevjerojatnu glupost napravio Richard Keogh koji je htio izbiti loptu, ali samo ju je dodao Zamori koji je iskoristio poklon i donio slavlje QPR-u.

Zanimljivo, prije devet je godina West Ham u kvalifikacijskoj utakmici za Premierligu pobijedio Preston North End s 1:0, a jedini je strijelac bio - Zamora.

Da priča o subotnjoj pobjedi QPR-a bude dramatičnija, pobrinuo se Gary O'Neil koji je u 60. minuti dobio crveni karton jer je napravio prekršaj nad Johnnyjem Russellom u prilici za gol. Rangersi su tako do kraja utakmice imali na terenu igrača manje, a pogodak su zabili iz prvog i jedinog (!) udarca unutar okvira gola.

QPR neće previše mariti za to - i oni će, kako procjenjuju Englezi, kao i svaki klub koji se vraća u elitu, iduće sezone na temelju ovog pogotka inkasirati više od 100 milijuna funti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider