Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Scene za pamćenje

Nešto je ostalo isto, a nešto se jako promijenilo otkad je otišao Mourinho

Nekoliko igrača Barcelone prišlo je Ikeru Casillasu, kapetanu Real Madrida…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„El Clasico“ je prošao, ostali su neki „repovi“. Real Madrid žali se na suđenje, Ronaldo proklinje suca Undiana Mallenca, Barcelonini igrači uzvraćaju: „Uvijek su vam krivi suci kada izgubite“.

Na Camp Nou priznaju da je bio penal na Ronaldu, ali upozoravaju da je Mallenco u dva navrata oštetio Barcelonu: kod prekršaja unutar šesnaesterca Pepea na Fabregasu i Sergija Ramosa na Adrianu. Victor Valdes žestoko je protestirao kod suca tražeći penal na Adrianu.

>> Začuđujuće priznanje iz Barcelone: 'Sudac je pogriješio, ali...'

>> Festival uvreda na El Clasicu, Ronaldo sucu: Gov** kukavičko!

I Ronaldo je još žešće reagirao nakon što ga je srušio Mascherano. Bilo je tu svega, psovanja i proklinjanja suca. Mediji skloni Barceloni sarkastično tvrde da će Ronaldo sigurno proći bez kazne, dok će Valdes vjerojatno dobiti suspenziju od nekoliko utakmica.

„To su ta čuvena dvostruka mjerila. Jedna za Real, a druga za sve ostale“, poručuju iz Barcelone.

Sudac ipak nije glavna priča El Clasica

No, čini se da se možda i najkontroverznija situacija dogodila u tunelu neposredno pred izlazak igrača na travnjak. Nekoliko igrača Barcelone prišlo je Ikeru Casillasu, kapetanu Real Madrida koji je još pod Joseom Mourinhom postao rezerva trenutačno prvom vrataru Reala Diegu Lopezu, a situacije se nije promijenila niti nakon dolaska Carla Ancelottija na klupu „kraljevskog kluba“, te su započeli prijateljski razgovor koji se u pretvorio u vrlo zanimljivu konverzaciju.

Kako pišu neki katalonski mediji, u jednom trenutku netko od Barcinih u polumračnoj atmosferi tunela obratio se Casillasu:

„Iker, zašto ne dođeš kod nas u Barcelonu?“ sa smiješkom na licu upitao je Casillasa jedan od igrača Barcelone. Uslijedio je žamor i salve smijeha.

Kad se zna da je Casillas nezadovoljan statusom u Realu, taj transfer ne izgleda nemogućom misijom. No, teško da će se dogoditi, ne toliko zbog Casillasa koji bi možda i bio spreman prijeći u Barcelonu, već zbog predsjednika Real Madrida Florentina Pereza koji je neslužbeno poručio da ni pod koju cijenu ne bi pustio Casillasa u redove najmrskijeg rivala.

Casillas je kod Mourinha na „crnu listu“ dospio zbog prebliskog prijateljstva, prema Mourinhovu ukusu, s nekim igračima Barcelone, prije svih Xavijem Hernandezom. Portugalac se posebno raspalio na Casillasa kada je nakon jednog od derbija, u kojem je Real izgubio, ostao na travnjaku u prijateljskom razgovoru s igračima Barcelone, a potom ih je posjetio u svlačionici.

Mourinho zamjerao Ikeru dobre odnose s Kataloncima

Raspad odnosa uslijedio je nakon afere s curenjem informacija iz svlačionice Reala. Mourinho je optužio Casillasa da je „krtica“, odnosno da odaje pikanterije iz svlačionice svojoj djevojci Sari Carbonero, poznatoj španjolskoj novinarki, koja je to kasnije plasira u javnost.

Odlaskom Mourinha iz Reala, Casillasov status se nije u bitnom promijenio. I dalje je rezerva, s tom razlikom što ipak brani u utakmicama Lige prvaka. Barem za sada, s obzirom da nije u bajnoj formi, a kako će i biti kada je branio tek nekoliko utakmica. Liga prvaka ne igra se svaki tjedan.

Normalni odnosi među igračima Reala i Barcelone

No, kod Ancelottija se promijenio odnos prema najljućim rivalima. Čini se da Talijan ne brani svojim igračima da budu u prijateljskim odnosima s igračima Barcelone. Novinari su zamijetili da nakon dugog vremena igrači međusobno razgovaraju prije izlaska na travnjak, a i nakon utakmice. I nije u pitanju samo Casillas. Bartra i Tello „proćaskali“ su sa svojim kolegama iz mlade španjolske reprezentacije Carvajalom, Iscom i Jesseom.

Di Maria se izljubio s Messijem i Mascheranom, a Marcelo, Alves i Adriano uhvatili su se u prisan zagrljaj. OK, svi su oni ipak suigrači iz reprezentacije, pa je to normalno, ali to se ipak prije nije događalo pred očima novinara. Illarramendi je otvoreno porazgovarao s Montoyom, Adrianom i Pepeom. Isco i Montoya šalili su se na račun svojih frizura…

Uglavnom, atmosfera među velikim rivalima prije utakmice bila je puno opuštenija nego za vrijeme Mourinhova mandata u Realu. Nakon utakmice opet su uslijedile svađe i prepirke. Ali, tada su glave vruće pa se to može razumjeti. Uostalom, sve je bilo u granicama normale.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider