Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo je Zizou vjerovao

Ne gušta Mourinho samo zbog pobjeda i Modrića, nego i zbog - njega!

Jose Mourinho proživljava neke od svojih najljepših trenerskih dana u Realu. Naravno, prošlogodišnje osvajanje naslova prvaka Španjolske i prekid Barcelonine dominacije u Primeri, i dalje je „top“, ali Portugalca zadnjih tjedana stvarno ide karta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tjedan dana dva je puta dobio Barcelonu i jednom svoju „tihu patnju“ Manchester United Sir Alexa Fergusona. I jedne i druge na njihovim stadionima, u vrlo vrlo važnim utakmicama. Ali to nije sve! Kroz te pobjede ne samo da je spasio sezonu nego je i začepio usta kritičarima, dobivši potvrdu za svoje trenerske procjene.

>> Svi su ludi za Lukom: Opet je na naslovnicama u Madridu!

>> Real najavio Celtu s Modrićem i Ronaldom, ali gripa bi mogla sve pokvariti

Modrićev učinak na Old Traffordu već je analiziran, opravdano nahvaljen i opjevan. Sada je na red došao Raphael Varane.

Prije godinu i pol Real ga je doveo iz Lensa i platio deset milijuna eura. Ne bi se moglo reći da je taj transfer dočekan aplauzima. Dežurni kritičari, držeći se one kako je „za Real dobro samo najbolje“, podrugljivim su tonom pitali ima li možda na tržištu neki bolji stoper? Mourinho je kazao:

''Ne još, ali u budućnosti bi mogao biti bolji od Laurenta Blanca''.

Yeah, right, rekoše kritičari. Podržao ga je samo Zinedine Zidane. Godinu i pol dana kasnije, Varane je starter u najvažnijim utakmicama sezone.

Varane je istisnuo iz ekipe Pepea, igrača kojeg Mourinho obožava jer se oduvijek pouzdavao u njegove „cojones“, pogotovo protiv Barce. Varane čuva Messija bez faula, a uz sve obrambene zadaće, Varane u tri utakmice s Barcelonom ovog proljeća zabije više golova od Messija. Previše toga da bi bilo slučajno.

Jedini kiks mladi je stoper napravio u akciji koja je prethodila Unitedovom golu na Old Traffordu, ali nije ga skupo platio. Dvadeseti rođendan (25.4.) dočekat će kao standardni igrač prve postave Reala. Dani velikog Varaneovog užitka. I Mourinhovog također...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider