Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontroverzna odluka

Navijači šokirani: Na Ligu prvaka samo s danskim prezimenom

Kontroverznu su i diskriminirajuću odluku donijeli čelnici danskog nogometnog prvaka Kopenhagena uoči početka prodaje ulaznica za domaće utakmice u Ligi prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klub je, naime, odbio prodati ulaznice osobama čije prezimena ne zvuče dovoljno ''danski''. Svoju je čudnu odluku klub obrazložio pokušajem da spriječi gostujuće navijače da se infiltriraju na tribinu s pristalicama domaćih nogometaša.

Mnogi su navijači iskazali bijes nakon što su putem elektronske pošte primili poruku da im ulaznice neće biti izdane iz ''sigurnosnih razloga''. Nakon brojnih pritužbi u klubu su odlučili da će odbijeni navijači imati pravo na žalbu.

''Sigurnost je uvijek naša najveća briga kad su u pitanju utakmice na Parkenu. Zato smo odlučili učiniti sve kako bismo osigurali da navijači naših suparnika budu isključivo na tribini namijenjenoj gostima. Razgovarat ćemo s našim navijačima koje smo odbili i ako se pokaže da nema opasnosti, odobrit ćemo im kupnju ulaznica. Bili smo svjesni da će naša odluka izazvati reakciju, ali smatramo da je to bilo najbolje rješenje. Neće se svi složiti s nama, ali tu nije riječ o diskriminaciji'', rekao je glavni tajnik Københavna Daniel Rommedahl.

Podsjetimo, Kopenhagen će u Ligi prvaka igrati u skupini B, a suparnici su mu Real Madrid, Juventus i Galatasaray.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider