Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobuna protiv pohlepe

Navijači ManU-a, Liverpoola, Arsenala marširali centrom Londona

U središtu Londona okupili su se navijači engleskih velikana u znak protesta protiv visokih cijena ulaznica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je nogomet postao biznis više nego sport, danas znaju i ptice na grani. No, sve je više onih koji podižu svoj glas protiv zloglasnog pojma 'moderni nogomet'. Basnoslovne plaće nogometnih zvijezda, zaduživanje klubova u bankama, podizanja cijena ulaznica i slične stvari razbjesnile su nogometne zaljubljenike diljem svijeta.

>> Nasilni prosvjedi u Brazilu zbog visokih troškova Svjetskog nogometnog prvenstva

>> DIRLJIV VIDEO Policajci nisu htjeli na svoje sunarodnjake...

U Brazilu je nastala prava pobuna protiv Svjetskog nogometnog prvenstva koje je sve više simbol korupcije i poskupljenja osnovnih životnih potreba nego nogometa koji je Brazilcima i više od sporta.

U Njemačkoj su navijači ogorčeni jer vodstvo Bundeslige želi ukinuti i posljednje tribine za manje imućne klase. Sve se želi podrediti novcu i zaradi, a bit svega – nogomet i navijači, sredstva su tek za punjenje nečijih džepova.

Protest navijača u centru Londona

Danas su u Londonu navijači zajednički digli glas protiv sve skupljih cijena ulaznica, a time i sve praznijih stadiona u Premier ligi. Kada čujete u TV prijenosu kako je Old Trafford rasprodan protiv Blackburna, a vidite sa svog kauča kako je prazno barem 20 tisuća stolica, onda vam je jasno kako tu netko nekoga...

Klubovi namjerno lažiraju podatke o gledanosti kako bi opravdali politiku podizanja cijena ulaznica, što je uzrok sve većih plaća igrača i iznosa transfera.

Navijači Manchester Uniteda, Liverpoola, Arsenala i Tottenhama promarširali su centrom Londona do sjedišta Premier lige.

''Predugo se iskorištava odanost navijača i uzima zdravo za gotovo. Cijene karata su podignute dosta više od inflacije. Veliki novac koji je ušao u engleski nogomet trebao bi pojačati prava navijača. Na obljetnicu 150 godina postojanja FA-a ova igra više ne predstavlja ono što je predstavljala nekad. Klubovi kažu kako trebaju više novca kako bi mogli biti konkurentniji zbog čega moraju podizati cijene ulaznica. Svi se kriju iza isprika i očekuju da mi to samo tako prihvatimo'', ističu između ostalog u svom proglasu navijači engleskih klubova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider