Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na mukama pred Milan

Moratti bijesan nakon blamaže Intera: Kovačić nakon derbija s novim trenerom?

Inter je sinoć dobio teške batine u Firenzi. Ljubičasti tajfun trenera Vincenza Montelle zgrabio je umorne Interiste, ubacio ih u centrifugu, uključio na najjače i priredio im takvo pranje kakvo crno-plavi nisu odavno doživjeli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije udarne igle, crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić i čovjek kojega je Mihajlović izbacio iz reprezentacije zbog nepjevanja himne, Adem Ljajić, parkirali su po dvije lopte u Handanovićevu mrežu. Cassanov gol u finišu čista je rezultatska kozmetika. 4-1 za Fiorentinu, velika je i bolna pljuska koju je morao otrpjeti Massimo Moratti.

>> Stramaccioni: Kovačić je moja greška, nije trebao ni igrati

Dan nakon katastrofe na stadionu Artemio Franchi, strelice kritike zabijaju se u kožu mladog, sigurno talentiranog, ali upitno zrelog za klub Interovih standarda, Andree Stramaccionija. Dojam je da ga od otkaza najviše spašava to što je pred Interom izuzetno prometan tjedan: u četvrtak uzvratna utakmica Europske lige u Rumunjskoj (brane protiv Cluja 2-0), a u nedjelju gradski derbi protiv Milana.

Zakašnjelo je kazati da Stramaccioni radi pod žutim kartonom; tako je već dva tjedna, otkako je naletio „na minu“ u Sieni. Tada je gazda Moratti odredio svojevrsni „test-period“ od pet utakmica, nakon kojih će se razgovarati o daljnjoj sudbini mladog trenera. Počeo je dobro, upisao pobjede protiv Chieva i Cluja, a onda „popio četvorku“ u Firenzi.

Moratti je bijesan. Zamislio je da će bodova biti više, a igra bolja. Potrošio je puno sa željom da bez stresa bude u zoni Lige prvaka i pogledava prema „scudettu“, a u stvarnosti to nije tako. Stramaccioni se posipa pepelom. Kaže da ga šuškanje o smjeni ne uzbuđuje jer raditi u Interu znači stalno biti na ispitu.

Za Firenzu je preuzeo najveći dio krivnje tvrdeći da je on krivo procijenio, zapravo precijenio, energetsko stanje nekolicine igrača. Reći „colpa mia“ je svakako neloš PR potez, ali pitanje je koliko u ovom trenutku trener radi u korist svoje štete. Naime, Interu je ovo već peti poraz u nedjeljnim utakmicama koje slijede nakon europskih četvrtaka. To znači da Stramaccioni cijelu sezonu nije našao rješenje kako izbalansirati momčad koja bi opasno grizla dva puta tjedno, umjesto da u nedjelju djeluje kao ispuhani balon.

Prednost koju nosi u Cluj vjerojatno će obraniti, no to neće biti dovoljno za sačuvanje radnog mjesta. Paradoksalno, zbog podizanja atmosfere, mora što duže ostati u natjecanju koje mu očito smeta u rasporedu. No, izgubi li od Milana, sezona u Serie A doći će na rub kompromitacije i presidente Moratti mogao bi izgubiti živce i okrenuti se sljedećoj sezoni u kojoj više ne bi bilo Andree Stramaccionija.

Mladi trener obećao je pobjedu protiv Milana. Obećanje barem ništa ne košta. Ne ispuni li ga, ionako će biti svejedno. Počeo je najvažniji tjedan u karijeri Andree Stramaccionija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider