Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
19 godina je prošlo

Najveći tragičar Primere postao trener kluba koji ga je 'zavio u crno'!

Miroslav Đukić postao je novi trener Valencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miroslav Đukić, 47-godišnji srpski nogometni trener, potpisao je u utorak, kako se i danima najavljivalo, dvogodišnji ugovor s Valencijom, gdje je u karijeri proveo šest igračkih godina.

Ernesto Valverde je s te dužnosti otišao nakon poraza kod Seville 4-2 u posljednjem kolu Primere, zbog čega je Valencia ostala bez plasmana u kvalifikacije Lige prvaka (tamo ide četvrtoplasirani Real Sociedad), već će igrati u Europa ligi. Kako navode španjolski mediji Đukić bi trebao u klubu s Mestalle zarađivati 1.8 milijuna eura po godini.

„Uvjeren sam da možemo biti pravi konkurenti najjačim klubovima Španjolske za sam vrh, ali i jedni od glavnih kandidata za krunu Europa lige“, izjavio je nekadašnji srpski nogometaš.

Đukić je ove sezone vodio Valladolid s kojim se smjestio na 14. mjesto ljestvice Primere, a kao trener je još vodio mladu i seniorsku reprezentaciju Srbije, te nogometaše Partizana, Mouscrona, Herculesa i Valladolida.

Tragičar s Riazora

Đukića mnogi ljubitelji nogometa pamte po promašenom jedanaestercu koji je odlučivao o prvaku Španjolske u sezoni 1993/94. Deportivu je trebala pobjeda u posljednjem kolu protiv Valencije da dođe do svojeg prvog naslova prvaka. U samom finišu utakmice dosuđen je jedanaesterac za Deportivo. Standardni izvođač jedanaesteraca Donato već je izašao iz igre, a tadašnja najveća zvijezda kluba iz La Corune Bebeto odbio je pucati jedanaesterac odluke.

Velike odgovornosti prihvatio se upravo Đukić i - promašio, odnosno José Gonzalez lakoćom je obranio njegov traljav udarac. Đukić je postao tragičar prvenstva i jedan od najvećih tragirača u povijesti španjolske lige, a Barcelona je ni kriva ni dužna četvrti put zaredom osvojila Primeru, sezonu prije također je u posljednjem kolu došla do naslova nakon što je Real „kiksao“ protiv Tenerifea. Tri godine nakon „tragedije“ na Riazoru, Đukić je prešao baš u Valenciju, tako da nije dočekao osvajanje naslova s Deportivom u sezoni 1998/99., a 19 godine kasnije postaje glavnih tehniko "šišmiša". U istom vrijeme Depor je ove sezone skliznuo u niži rang natjecanja. (Ivica Medo/TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider