Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
27 od 27

Najveća opasnost za Dinamo: Mladi Austrijanac je gol-mašina

Dinamo i Austria večeras od 20:45 igraju prvu utakmicu play-offa Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bečka Austria stoji na putu Dinama do nove sezone u Ligi prvaka. Momčad hrvatskog trenera Nenada Bjelice austrijski je prvak i stiže po senzaciju. Kao najveću kvalitetu bečkog kluba mnogi ističu - kolektiv. No, jedan igrač ipak odskače od ostatka. Njegovo ime je Philipp Hosiner.

>> Mamić na treningu Dinama: Ipak je u igri 10 milijuna eura

Austrijski napadač ima 24 godine. Imao je sezonu iz snova. U Austriju je stigao prošlog ljeta iz Admire Wacker i odmah postao prvi strijelac lige. Zabio je 27 pogodaka u 27 utakmica prvenstva, a ukupno je u prvoj sezoni u novom klubu postigao 32 gola u 36 nastupa.

Ove su fantastične brojke vidjeli i mnogi europski klubovi. Najviše ga se povezivalo s Evertonom. Klub ga nije pustio na što se ovaj toliko naljutio da je navodno 'tankirao' pripreme.

No, čini se kako je ponovno u velikoj formi. Zabio je dva pogotka u 5:0 pobjedi Bjeličine momčadi u zadnjem kolu protiv Wienera Neustadta.

Tko će biti zadovoljniji nakon prve utakmice play-offa?

Ukupno glasova:

Trebat će obrana Dinama pripaziti i na Austrijanca srpskog porijekla Marka Stankovića, koji je u prva četiri kola Bundeslige zabio četiri pogotka. Igra nešto povučenije od 'devetke' Hosinera, uz 'desetku' Alexandera Grünwalda. Opasan je i Čeh Tomaš Jun koji igra na lijevoj strani navale.

Moguća postava Austrije za Dinamo:

Lindner – Koch, Rogulj, Ortlechner, Leovac – Holland – Royer, Grunwald, Stanković, Jun - Hosiner

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider