Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Zna sve o nogometu'

Muke po igrača Liverpoola: 'Moja mama misli da je Mourinho'

Talentirani 18-godišnji nogometaš Liverpoola Raheem Sterling, igrač rodom s Jamajke, dao je intervju za The Mirror u kojem je svoju majku usporedio s trenerom madridskog Reala Joseom Mourinhom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Moja mama ima glavnu riječ u mom životu. Ona je ponekad poput noćne more, ali volim je i glavna je osoba u mom životu. Ima vrlo snažnu osobnost i misli da je šefica. Kada se vratim kući s treninga, odmah je tamo i tako 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. U početku nije željela dolaziti na utakmice, ali kada je vidjela koliko mi se to sviđa, zaista se unijela u sve. Sada misli da je Jose Mourinho", rekao je Sterling.

"Neke od stvari koje mi govori, također mi govori i menadžer. Zaista poznaje nogomet i način igre. Sugerira mi što sam mogao bolje napraviti, što sam propustio. Nimalo mi ne podilazi ako sam odigrao lošu utakmicu, ali pokušava biti konstruktivna sa svojim kritikama, a ne me spuštati."

Sterling je rođen u Kingstonu, a rodni je grad napustio s pet godina i preselio u London, gdje je njegova majka našla posao. S 10 godina primio se nogometa ozbiljno, a kao 11-godišnjaka uočio ga je QPR. U Liverpool je stigao kao 15-godišnjak uz ugovor od 500.000 funti, a u dobi od 17 godina i 107 dana postao je drugi najmlađi igrač koji je zaigrao za prvu momčad "redsa".

U Liverpoolu, pod vodstvom Brendana Rodgersa, Sterling se, kaže, osjeća sjajno, a posebno izdvaja jednog suigrača, kapetana Stevena Gerrarda.

"On je za mene bio briljantan. Uvijek se brine za mene, uvijek provjerava jesam li dobro. Primijetio sam također da uvijek ako me netko takne na travnjaku, Gerrard će mu umjesto mene uzvratiti s kontaktom. Uvijek se brine za mene, na travnjaku i izvan njega. Brinuo se za mene kada sam tek došao u klub, kada sam se probio u momčad i kada sam tražio smještaj. On je moja inspiracija i sjajan kapetan", zaključio je Sterling. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider