Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman i 'zapapriti' Cityu

Možete li vjerovati da netko ovoliko obožava Manchester Utd

Navijač Manchester Uniteda prodajom 5.000 parcela svoje zemlje namjerava blokirati pokušaje gradskog rivala Manchester Cityja da na njoj izgradi 100 milijuna funti vrijedan trening kompleks...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslovni čovjek Shaun O'Brien podijelio je zemljište, na kojoj je bila njegova prijevoznička tvrtka OB Trucks u blizini Cityjevog stadiona Etihada, u čestice za prodaju kako bi onemogućio odluku gradskog vijeća da mu oduzme nekretninu zbog javnog interesa.

O'Brien parcele prodaje po 250 funti preko internetske stranice "Unite Against the City" i nudi ih svakom "žestokom navijaču Uniteda ili bilo kome tko jako suosjeća s ovom borbom Davida i Golijata ", a kako bi naveo klub da pregovara individualno i pošteno za svaki dio zemlje.

Cilj ove njegove kampanje je "sprečavanje pokušaja Manchester Cityja da zauzme zemlju u Eastlandsu, Manchester, kako bi proširio svoju nogometnu dominaciju", napisao je O'Brien na svojoj internetskoj stranici.

Lokalni list "Manchester Evening News" piše da je O'Brien odbio ponudu Cityja vrijednu milijun funti za zemlju te ga je tako "zakočio" u namjeri izgradnje sportskog kompleksa blizu svog stadiona.

No, O'Brienu ne pada na pamet pomoći gradskom rivalu svog voljenog kluba.

"Još najbolje da utječem na razvoj tog kluba, pa želim da budu što slabiji".

Manchestersko gradsko vijeće je izdalo naredbu o obaveznoj prodaji kako bi se prisililo O'Briena da proda zemlju pod tržišnoj vrijednosti.

Manchester City se smatra najbogatijim nogometnim klubom na svijetu nakon što ga je prije tri godine kupio Šeik Mansour bin Zajed Al Nahjan iz Abu Dabija. (M.I./Hina)

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati