Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho 'pili naopako'

Može li PSG s Ibrom na čelu do naslova prvaka Europe već ove sezone?

PSG dočekuje na Parku prinčeva Chelsea u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho lukavo je prepustio ulogu favorita Parižanima. Nije neko iznenađenje, prgavi Portugalac „pili naopako“ u gotovo svakoj prilici pa ni sada nije iznimka.

Evo u kojim sastavima će se sudariti uzdrmani Real i 'osakaćena' Borussia

„Možda biste pomislili kako smo mi puno iskusniji, no igrači PSG-a također imaju puno iskustva. Izuzimajući Čecha ni mi nemamo tako iskusne igrače“, kaže Mourinho koji je očito zaboravio Terryja i Lamparda pa i Torresa, koji je u karijeri prošao sito i rešeto.

Laurent Blanc također se poziva na iskustvo, odnosno neiskustvo svoje momčadi, ali u drukčijem kontekstu.

„Nemamo iskustvo u smislu osvajanja titula. Mnoge se stvari mogu dosta brzo posložiti i naučiti, ali teško se stječe iskustvo pobjednika“, poručuje francuski stručnjak koji je u igračkoj karijeri puno toga osvojio i zna što govori.

Blanc je prokomentirao i Mourinhovu rečenicu kako je PSG demotiviran jer nema ozbiljnijih suparnika u Le Championnatu.
„Ne bih rekao da je Monaco neozbiljan suparnik. Osim toga, Mourinho zna kakva je situacija u Španjolskoj. Jesu li Real i Barcelona zbog toga bez motiva?“ upitao se Blanc.

Bit će dvoboj klubova sa sličnim planom dolaska na krov Europe. Različiti su samo predznaci. Prije jedanaest godina u Chelsea je ušao ruski kapital, a prije godinu-dvije u PSG prebogati arapski šeici. I jedni i drugi pokupovali su sve što se kupiti moglo. Roman Abramovič uspio je, iako s dosta peripetija, osvojiti „sveti Gral“ europskog klupskog nogometa Ligu prvaka, dok Nassera Al-Khelaifija tek očekuje taj pothvat i pitanje je kada će se to dogoditi.

Neki su mišljenja da šeici nipošto neće tako dugo čekati najveću nagradu. Možda bi PSG već ove sezone mogao otići do kraja? Nije isključeno, Parižani imaju odličnu momčad i istinskog vođu u liku i djelu Zlatana Ibrahimovića. No, prvo moraju preskočiti Chelsea i njegovog svim mastima premazanog trenera.

Najvjerojatnije postave:

PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti, Motta, Matuidi – Cavani, Ibrahimović, Lavezzi.

Chelsea: Cech – Ivanović, Terry, Cahill, Azpilicueta - Ramires, Matić - Schuerrle, Lampard, Hazard - Torres.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider