Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Adan isključen, Casillas na vratima

'Sedmica' u Madridu: Ronaldo s dva gola spasio Real

Ludu su utakmicu odigrali nogometaši Reala i Real Sociedad u 19. kolu Primere na Santiago Bernabeu. Iako je Real čak 86 minuta igrao s igračem manje proslavio je pobjedu 4-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Reala Jose Mourinho opet je nastavio po svome, te je drugi put zaredom ostavio Ikera Casillasa na klupi. Ovaj put se definitivno može govoriti da je gadno pogriješio, jer je njegov odabir, vratar Adan, u 6. minuti skrivio penal, ali je ujedno dobio i crveni karton.

Sve se to dogodilo kada je Real već imao 1-0, a strijelac je u 2. minuti bio Karim Benzema.

Casillas je tako ušao u igru u 6. minuti, ali nije uspio zaustaviti udarac Xabija Prieta iz penala. Čak štoviše, samo nekoliko minuta kasnije je loše dodao i mogao je time skriviti pogodak, što se ipak nije dogodilo.


Real Madrid 4-3 Real Sociedad footyroom.com by Futbol2101

S igračem manje Real nije bio dominantan, ali je unatoč tome poveo u 35. minuti kada se najbolje pred suparničkim vratima snašao Khedira. Nijemac je samo dotaknuo loptu, promijenio joj smjer i prevario Brava. U vodstvu je Real uživao tek nekoliko minuta budući da je vrlo brzo na drugoj strani opet bljesnuo Xabi Prieto koji je izjednačio na 2-2, s kakvim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku je, pak, eksplodirao Cristiano Ronaldo koji je u 68. i 70. postigao dva pogotka i odveo Real do 4-2. Prvo je na kvalitetnu asistenciju Benzeme odlično reagirao, plasiravši loptu ispod gostujućeg vratara u suprotni kut, a dvije minute kasnije je pogodio iz slobodnog udarca, potpuno iskosa s vrha šesnaesterca.

Tom je prilikom loše reagirao vratar Sociedada Bravo kojem je lelujava lopta prošla kroz ruke, te se odbila prvo od grede, pa od stative, u mrežu. Bilo su to Portugalčevi petnaesti i šesnaesti pogodak u sezoni.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić je u igru ušao u 85. minuti, a prije njega je u nastavku ušao i Gonzalo Higuain, koji se nogometu vratio nakon ozljede. Mogao je biti Argentinac i strijelac, ali je umjesto mreže pogodio gredu. I Modrić je imao u 90. minuti šansu za pogodak, ali je bio malo neprecizan.

Inače, Xabi Prieto je do kraja zabio još jedan gol za goste, čime je upotpunio svoj hat-trick na Santiago Bernabeu, ali je to bilo nedovoljno i za bod njegove momčadi. 

Primera, 18. kolo:

Real Madrid - Real Sociedad 4-3 (Benzema 2, Khedira 35, Cristiano Ronaldo 68, 70 / Xabi Prieto 9-11m, 40, 76)

Celta - Valladolid 3-1 (Iago Aspas 9, 30-11m, Alex Lopez 52 / Bueno 12-11m)

Barcelona - Espanyol (kasnije)

Mallorca - Atletico Madrid (kasnije)

Tijek utakmice: Real Madrid - Real Sociedad 4:3

90' Kraj utakmice.

85' Modrić je ušao umjesto Ozila.

80' Snage na terenu su izjednačene, isključen je igrač gostiju nakon prekršaja na Ronaldu.

76' GOOOOL!!! Xabi Prieto smanjuje na 4:3.

70' GOOOL!!! Ronaldo je ponovno zabio, ovaj put iz slobodnog udarca. Real vodi 4:2.

68' GOOOL!!! Ronaldo zabija za 3:2.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog dijela.

44' Žuti karton za Ronalda. Neće igrati u Pamploni.

40' GOOOL!!! Xabi Prieto je izjednačio na 2:2. Nakon udarca jednog igrača gostiju s vrha šesnaesterca, lopta je došla do Prieta koji iz blizine lakoćom matira Casillasa.

36' GOOOL!!! Khedira je zabio za novo vodstvo Reala. "Kraljevi" su zabili prvi gol nakon 134. centaršuta iz kornera.

8' GOOOL!!! Prieto je zabio je iz jedanaesterca.


Real Madrid 1-1 Real Sociedad by simaotvgolo12

6' Jedanaesterac za Real Sociedad. Adan je srušio Velu te je  isključen. Casillas je ušao u igru. izašao je Callejon. Ovacije kapetanu Reala na Santiago Bernabeuu.

2' GOOOL!!! Real je poveo 1:0. Benzema je zabio pogodak na asistenciju Khedire.


Real Madrid 1-0 Real Sociedad by simaotvgolo12

1' Utakmica je počela.

Navijači Reala su na zagrijavanju priredili ovacije Ikeru Casillasu.

-------------------------------------------------------------------------------

Jose Mourinho nije popustio pritisku usprkos riziku da ga zapljusne val negodovanja navijača Real Madrida. Iker Casillas započet će s klupe utakmicu s Real Sociedadom u 18. kolu Primere, a na vratima će biti Adan, otkriva Marca. Bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati navijača Reala. Podsjećamo da se utakmica igra na Santiago Bernabeuu.

U prvih jedanaest Reala nema ni Luke Modrića, koji će svoju šansu čekati s klupe. Nakon dugog vremena Ricardo Carvalho će zaigrati od prve minute. Razlog su brojni izostanci igrača iz udarnog sastava. Sergio Ramos izdržava suspenziju. Pepe, Coentrao i Marcelo su još uvijek na listi ozlijeđenih. Albiol se oporavio, ali još nije fizički sasvim spreman.

Sastavi:

Real Madrid: Adán - Essien, Varane, Carvalho, Arbeloa - Khedira, Alonso - Callejón, Özil, Cristiano - Benzema.

Real Sociedad: Bravo – Estrada, Gonzalez, Martinez, La Bella – Illarramendi, Pardo – Vela, Prieto, Griezmann – Ifran.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider