Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Mou se obrušio na ljubimca predsjednika Reala: Tko je krivac za gol?

Nakon sinoćnjeg remija (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester United, Jose Mourinho bez dlake je na jeziku odgovorio na pitanje tko je krivac za vodeći pogodak Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„To je bila individualna pogreška. Mi uvježbavamo takve situacije, studiramo protivnika, gledamo videa kako bismo uočili njihova kretanja, no ako gubimo individualne duele, teško možemo završiti utakmicu bez primljenog pogotka“, kazao je Mourinho.

>> Ferguson oduševljen Ronaldom: 'To Messi ne bi mogao napraviti!'

>> Mourinho: Rezultat uopće nije loš; Ronaldo: Mi napadamo svugdje!

>> Spektakl na Bernabeuu: Čudesni De Gea spasio ManUtd od poraza!

Real je primio pogodak nakon ubačaja iz kornera, a budući da je strijelca Dannyja Welbecka trebao pokrivati Sergio Ramos, jasno je na koga je Mourinho mislio. Nije prvi put da je Mourinho javno kritizirao prvog dokapetana Ramosa, a često se znao obrušiti i na kapetana Ikera Casillasa. Njihovi konflikti punili su novinske stupce tijekom sezone. Neki će reći da su ljubimci predsjednika Real Madrida, Florentina Pereza, za Mourinha „dežurni krivci“. Casillas nije branio protiv Uniteda, pa ga Mourinho nije ni mogao kritizirati.

Real Madrid - Manchester United 1:1

Portugalac nije imao većih zamjerki na račun Casillasove zamjene Diega Lopeza, koji je u nekim situacijama, posebice u prvom dijelu utakmice, reagirao prilično nesigurno, no u drugom poluvremenu imao je nekoliko dobrih intervencija, posebice kod udarca Van Persieja kada je lopta pogodila gredu, pa se čak može reći da je spasio Real od poraza.

No, neki smatraju kako je Lopez loše reagirao kod situacije koja je prethodila golu Uniteda. Lopez je, čini se, prilično lako mogao spriječiti korner, koji možda i nije trebao biti dosuđen. Umjesto da pokuša uhvatiti loptu, a čini se da je bio u njezinom dohvatu, Lopez je samo podigao ruku tražeći gol-aut. Profesionalni nogometaši ne bi trebali čekati reakciju suca koliko god bili sigurni da će sudac presuditi u korist njihove momčadi. Staro pravilo kaže: spriječi situaciju, pa onda gledaj suca. Iz tog kuta gledano, ključan krivac za pogodak je Lopez, a tek onda Sergio Ramos, koji se žestoko žali ona odluku sucu. Kao da je predosjećao što će se dogoditi...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider