Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Začuđen nagađanjima

On vjerojatno odlazi, ali Messi ne: 'Ne mogu to shvatiti'

Trener Barcelone Gerardo Martino priznao je da je začuđen nagađanjima da bi ponajbolji svjetski nogometaš Lionel Messi mogao predstojeće ljeto napustiti klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Špekulacije su se u dijelu španjolskih medija pojavile nakon nekoliko lošijih Messijevih utakmica. Spominje se njegovo nezadovoljstvo i izostanak dogovora oko produljenja ugovora, a kao moguće se nove destinacije navode klubovi koji su u stanju platiti astronomsku odštetu - PSG i Manchester City.

Za Martina su sve to, međutim, besmislice. Argentinski stručnjak je uvjeren da će Messijeva budućnost vezana isključivo uz Barcelonu, klub u kojem trenira još dječačkih dana.

''Rekao bih da je 99 posto svijeta iznenađeno nagađanjima o Messijevoj budućnosti. Takve priče uopće ne uzimam za ozbiljno i ne mogu shvatiti otkud dolaze. Leo je u Barçi 13 godina i njegova je budućnost ovdje'', istaknuo je Martino na konferenciji za novinare.

Ako Messijeva budućnost i jest u Barceloni, Martinova vrlo vjerojatno nije. Ispao je iz Lige prvaka, poražen je u finalu Kupa kralja, a u španjolskom prvenstvu ima samo minimalne izglede za naslov.

''Nikad nisam rekao da sam donio odluku o svojoj budućnosti. Rekao sam da postignuti rezultati ne utječu na ugovor, ali morat ću razgovarati sa svima o ovosezonskim dosezima. Nisam zadovoljan svojim radom. Kad nema rezultata, nitko ne može biti zadovoljan, a kad ovakva momčad nema rezultata, problem je još veći.''(TS)
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati