Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najprestižnija nagrada

Mandžukić kandidat za Zlatnu loptu: Ribery najveći favorit!

Mario Mandžukić nalazi se među 50 kandidata za Zlatnu loptu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac i napadač Bayerna Mario Mandžukić jedan je od 50 kandidata za Zlatnu loptu, doznaje talijanska Gazzetta dello Sport. Mandžukić se nalazi na širom popisu kandidata za najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa, koju od 2010. zajednički organiziraju krovna svjetska nogometna organizacija Fifa i France Football, a posljednje četiri titule za najboljeg igrača godine osvojio je Lionel Messi, argentinski nogometaš u redovima Barcelone.

>> Mandžukić dvama pogocima donio pobjedu Bayernu

Fifa će 29. listopada objaviti službeni popis od 23 igrača koji će ostati u najužem izboru, a ime dobitnika nagrade objavit će 13. siječnja iduće godine. Davor Šuker posljednji je hrvatski nogometaš koji je kandidirao za Zlatnu loptu. Šuker je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. i te se godine našao u biranom društvu te je na kraju zauzeo drugo mjesto iz Zinedine Zidane, francuskog reprezentativca koji se okitio titulom svjetskog prvaka.

Glavni kandidata za ovu godinu jest nogometaš Bayerna Franck Ribery, a na popisu kandidata uz njega i Mandžukića su: Cristiano Ronaldo, Messi, Robben, Mueller, Ibrahimović, Lewandowski, Neymar, Iniesta, Xavi, Falcao, Cavani, Schweinsteiger, Bale, Van Persie, Gundogan, Pirlo, Suarez, Rooney, Neuer, Alaba, Lahm, Oezil, Reus, Goetze, Di Maria, Pique, Balotelli, Luiz, Aguero, Toure, Thiago, Fred, Drogba, Alves i Buffon.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider