Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte što je rekao

Mandžo otvoreno za klupske stranice: Sada želimo ući u povijest!

U intervjuu za službenu stranicu Bayerna, hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić osvrnuo se na sjajnu sezonu koju će u subotu okončati finalnom utakmicom DFB Pokala protiv Stuttgarta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mandžukić je s Bayernom već osigurao dvije titule, Bundesligu i Ligu prvaka. Njegov doprinos tim uspjesima je bio ogroman, ne samo zbog 22 gola u 39 odigranih utakmica, uključujući i pogodak koji je zabio u finalnoj utakmici Lige prvaka na Wembleyju protiv Borussije Dortmund, u pobjedi Bayerna 2-1.

* Mario, da vam je netko prije godinu dana rekao da ćete se priključiti Bayernu i osvojiti trostruku krunu (u slučaju pobjede u subotu protiv Stuttgarta, op.a.), što biste mu rekli?

''Vjerojatno bih se prvo nasmijao. Međutim, već nakon prvih nekoliko treninga s momčadi sam osjetio da je to vrlo posebna skupina s nevjerojatnom kvalitetom. Stoga me i ne čudi da smo sada tako blizu trostrukoj kruni.''

* Kako ste se osjećali kada ste prošle subote podignuli trofej Lige prvaka u zrak?

- Teško je to opisati s riječima. To je nevjerojatan skup osjećaja, sreće i pozitivne energije. Tek sada počinjem shvaćati što smo ostvarili.

* Što vama osobno znači osvajanje Lige prvaka?

- O tome sam uvijek sanjao. Oduševljen sam što sam dio takve gigantske momčadi i što sam imao priliku doživjeti ovakvu izvanrednu sezonu.

* Tko vam je sve čestitao?

- Primio sam bezbroj poruka. Bio sam u kontaktu s gotovo cijelom hrvatskom reprezentacijom. Na primjer, s Lukom Modrićem. Poručio mi je: ''Mario, samo ti zabij gol i osvojit ćete vi to''.

* U subotu u finalu DFB Pokala protiv Stuttgarta u Berlinu možete osvojiti trostruku krunu?

- Znamo da možemo ući u povijest. To je upravo ono što ja želim, što žele i svi moji suigrači. Spreman sam i u subotu ću još jednom izvući iz svog tijela maksimum.

* Koliko je opasan Stuttgart?

- U jednoj utakmici je sve moguće. No, mi imamo samopouzdanja, trebamo ponoviti igru iz drugog poluvremena na Wembleyju. Ukoliko uspijemo, imat ćemo u nedjelju s navijačima u Münchenu veliku proslavu.

* U medijima su se pojavile špekulacije da biste ovoga ljeta mogli napustiti Bayern. Ima li što u tome?

- Mogu uvjeriti navijače da se osjećam vrlo ugodno u Bayernu, na terenu i izvan terena. Tako će biti i sljedeće sezone. Ne razmišljam o odlasku! (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider