Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Guardiola, što radiš?

Mandžo opet nije slavio pogodak: 'Je li bolji od Müllera?'

Mariju Mandžukiću trebalo je samo sedam minuta na terenu da ponovno spasi Pepa Guardiolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski trener je u 4. kolu Lige prvaka na gostovanju u Plzenu ponovno odlučio igrati s lažnom špicom pa je priliku od prve minute dobio Thomas Müller. Njemački reprezentativac igrao je vrlo loše, pa je Guardiola umjesto njega odlučio u 59. minuti ubaciti hrvatskog reprezentativca. To mu se isplatilo samo sedam minuta kasnije kada je Mandžo glavom zabio deseti gol u sezoni, a drugi u Ligi prvaka.

>> Kakav majstor: Mandžo ušao s klupe i donio Bayernu pobjedu!

Njemački Focus nakon utakmice postavio je pitanje 'Je li Mandžukić bolji nego Müller?' očito aludirajući da Mandžo mora igrati od prve minute u napadu Bayerna, a to su potkrijepili i ocjenama.

''Müller je bio jedan od najslabijih na terenu i zbog toga je morao napraviti mjesta za Mandžukića'', piše Focus koji je Müller dao slabu četvorku za nastup. Mandžukić je dobio puno bolju dvojku.

''Napad je ulaskom Mandžukić djelovao puno bolje. Imao je Mandžo osim gola još jednu priliku do kraja utakmice, ali je glavom pucao pokraj gola'', pišu o Mandži.

"Pep, i dalje ćeš ga držati na klupi?", pita se, pak, ugledni Bild.

Bild je Mandžukića okarakterizirao kao igrača u vrhunskoj formi, koji je u posljednje tri ligaške utakmice svaki put zabio, a trenutno na kontu ima osam pogodaka u Bundesligi.

"Unatoč kvalitetama koje posjeduje, Mandžukić je ove sezone zaigrao u samo dvije utakmice Lige prvaka od prve minute, jednom je ušao s klupe, a jednom nije bio ni u kadru. Razlog? Pep je želio sustav s lažnim napadačem, no Mandžukić mu svakim golom dokazuje koliko je važan dio ove momčadi“, piše Bild.

Spomenimo i da je njemački list u naslovu svog teksta nazvao Mandžukića „Tormaschine“, odnosno u slobodnom prijevodu strojem za pogotke.

Goal.com Mandži dao ocjenu 3,5

Iako je igrao nešto više od pola sata to je Mandžukiću bilo dovoljno da prema Goal.com-u dobije drugu najbolju ocjenu kod Bavaraca, 3.5. Najbolje ocijenjeni igrač bio je kapetan Phillip Lahm koji je za svoj nastup, ali i asistenciju Mandži za gol dobio 4.

Mandžo opet nije slavio gol

Iako je golom osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, Mandžukić gol nije slavio. Očito je opet ljutit što nije u prvom planu kod Pepa Guardiole. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider