Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City razbio CSKA

Kakav majstor: Mandžo ušao s klupe i donio Bayernu pobjedu!

Nogometaši Bayerna nastavili su stopostotan učinak u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Branitelji naslova u 4. kolu skupine D slavili su u gostima kod Viktorije Plzen 1-0 golom Marija Mandžukića...

Zabio je hrvatski reprezentativac u 65. minuti glavom nakon ubacivanja Philippa Lahma. Ubacio je Bayernov kapetan s desne strane, a Mandžukić je glavom malo iskosa s lijeve strane ruba peterca pogodio dalji kut i tako zabio svoj drugi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a deseti u isto toliko odigranih službenih utakmica. Prvi u Ligi prvaka je zabio u 1. kolu protiv CSKA.

>> Ljepotica u Torinu: Juventus i Real podijelili bodove!

Mandžukića je trener Pep Guardiola uveo u igru samo šest minuta prije postignutog gola, a hrvatski mu se napadač odužio na najbolji način.

VIDEO Viktorija Plzen - Bayern München 0:1

U drugoj utakmici skupine Manchester City je na Etihadu s 4-2 savladao moskovski CSKA uz hat-trick Alvara Negreda i dva gola Sergija Agüera. Agüero je ujedno Negredu asistirao za njegov prvi gol, kod drugog ga je poslužio Samir Nasri, a kod posljednjeg James Milner. Oba je gola za CSKA zabio Seydu Doumbia. Prvi nakon što je zaobišao vratara bla nakon sjajne asistencije Pantusa Wernblooma u prostor, a drugi iz jedanaesterca koji je prethodno sam izborio.

U skupini C Olympiacos je u Pireju savladao Benficu s 1-0 golom Kostasa Manolasa glavom nakon ubacivanja iz kornera od strane Josea Holebasa, dok je PSG iznenađujuće remizirao na Parku prničeva protiv Anderlechta 1-1.

Do ove utakmice PSG je imao maksimalnih devet bodova, a Anderlecht niti jedan uz gol-razliku 0-10. No, belgijski prvak je čak uspio i povesti u 68. minuti golom Demyja De Zeeuwa nakon udarca s 12-ak metera. Francuski je prvak izjednačio svega dvije minute kasnije preko Zlatana Ibrahimovića. Švedski je napadač svoj sedmi ovosezonski gol u Ligi prvaka zabio iz neposredne blizine nakon što je iz prvog udarca pogodio vratnicu.

VIDEO PSG - Anderlecht 1:1

Utakmicu u Parizu sudila je hrvatska trojka na čelu s Marijem Strahonjom koji je u 82. minuti isključio Anderlechtovog Sachu Kljestana. (TS)

Liga prvaka, 4. kolo:

skupina C

Olympiacos - Benfica 1-0 (Manolas 13)

PSG - Anderlecht 1-1 (Ibrahimović 70 / De Teeuw 68)

Redoslijed: 1. PSG 10, 2. Olympiacos 7, 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 1

skupina D

Manchester City - CSKA Moskva 5-2 (Agüero 3, 20, Negredo 30, 51, 90+2 / Doumbia 45+1, 71-11m)

Viktoria Plzen - Bayern 0-1 (Mandžukić 65)

Redoslijed: 1. Bayern 12, 2. Manchester City 9, 3. CSKA Moskva 3, 4. Viktoria Plzen 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider