Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro ili loše?

Manchester United dobio novog trenera, Ryan Giggs objavio kraj karijere!

Ono o čemu se već tjednima nagađa, dobilo je službenu potvrdu - nizozemski stručnjak Louis van Gaal (62) novi je menadžer Manchester Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz slavnog engleskog kluba potvrdili su da je Louis Van Gaal potpisao trogodišnji ugovor, a treniranje momčadi će preuzeti nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu gdje će zaključiti mandat na kormilu nizozemske nogometne reprezentacije.

Prvi pomoćnik na Old Traffordu će mu biti klupska legenda Ryan Giggs koji je kao privremeni menadžer vodio četiri zadnje utakmice Uniteda ove sezone nakon što je smijenjen neuspješni David Moyes. Ujedno, Giggs je objavio i kraj igračke karijere.

''Dovođenjem Van Gaala smo osigurali usluge jednog od najboljih trenera današnjice. Postigao je puno uspjeha u karijeri, a na Old Traffordu će ispisivati novu stranicu povijesti Manchester Uniteda. Ljudi misle da ima težak karakter, ali mene je impresionirala njegova inteligencija, pažljiv pristup ulozi trenera i marljivost. Oduševljen sam što je uzeo Giggsa za pomoćnika. Ryan je u klubu više od dva desetljeća i bit će od velike pomoći Louisu'', istaknuo je izvršni dopredsjednik Uniteda Ed Woodward.

Van Gaal je trenirao Ajax, Barcelonu, AZ, Bayern, te u dva navrata nizozemsku reprezentaciju. Sa svim klubovima u kojima je radio je bio nacionalni prvak, a s Ajaxom je osvojio i Ligu prvaka.

''Oduvijek sam želio raditi u Premierligi, a biti menadžer Manchester Uniteda, najvećeg kluba na svijetu, čini me iznimno ponosnim. Ranije sam vodio momčadi na Old Traffordu i znam koliko su strastveni navijači Uniteda. Ovaj klub ima velike ambicije, baš kao i ja. Siguran sam da ćemo zajedno kreirati povijest'', samouvjereno je najavio Van Gaal.

Osim Giggsa, novom će treneru asistirati i Frans Hoek, aktualni trener vratara u nizozemskoj reprezentaciji, te Marcel Bout, specijalist za skautiranje suparnika, koji je ranije radio u Bayernu, Telstaru, AZ-u, Volendamu i Feyenoordu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider