Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I oni ga žele

Pep 'ne pušta Mandžu', ali Englezi ne mare: Hoće li ga Wengeru oteti rivali?

Nakon što je Bayern potvrdio dolazak Roberta Lewandowskog idućeg ljeta, Manchester United i Arsenal bacili su oko na hrvatskog reprezentativnog napadača Marija Mandžukića, piše Express…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mandžukić je ove sezone zabio 12 golova u 21 utakmici za Bayern, ali bi njegova dugoročna budućnost u tom klubu mogla biti ugrožena dolaskom Lewandowskog. Tim više što Bayernov trener Pep Guardiola voli prakticirati igru bez klasičnog centarfora, piše list.

David Moyes, menadžer Manchester Uniteda i Arsenalov šef struke Arsene Wenger prate situaciju oko Mandžukića, iako je vjerojatnije da bi na eventualni njegov transfer, kada bi se on dogodio, morali čekati do ljeta.

Hrvatski 27-godišnji napadač bio je povezan i s prelaskom u Juventus, ali bi zanimanje Davida Moyesa za njegove usluge, dok je još vodio Everton, moglo biti oživljeno i sada kada je menadžer Manchester Uniteda.

Izvještaj sugerira kako je Mandžukić i pri vrhu popisa želja Arsenea Wengera, ali i podsjeća na riječi Bayernovog predsjednika Karl-Heinza Rummeniggea, koji inzistira na Mandžukićevom ostanku na Allianz-Areni.

"Njegov ugovor vrijedi do ljeta 2016. godine. Razgovarao sam s njegovim menadžerom i rekao sam mu da smo zainteresirani ponuditi im ranije produljenje. Ni pod razno ne razmišljamo o njegovoj prodaji", rekao je Rummenigge. 

Slično mišljenje dijeli i Pep Guardiola...

"Odličan je igrač, naš najbolji strijelac. Otkad sam ja u klubu, važan je dio momčadi i pomogao nam je pobijediti u mnogo utakmica. Ima važeći ugovor i ostaje u Münchenu", izjavio je za njemačke medije Bayernov trener. (TS/M.Š.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider