Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U vlasništvu Katoličke crkve

Desničari iz Madrida optužili Barcu pa ih stigla kazna!

Nogometni klub Barcelona prihvatio je izvansudsku nagodbu koju je španjolskim, europskim i svjetskim nogometnim prvacima, ponudila španjolska radijska postaja Cadena COPE…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije godinu dana, 13. ožujka 2011. godine, u svom su programu urednici i novinari desničarskoga nacionalnog krugovala u vlasništvu Katoličke crkve u Španjolskoj objavili storiju o Barceloninim liječnicima ustvrdivši da Guardioline nogometaše tretiraju dopinškim sredstvima. Barcelona je tužila radijsku postaju istog trenutka, a uoči početka suđenja su s Cadene istrčali s prijedlogom nagodbe.

"Informacija koju smo objavili pokazala se netočnom. Došla je od izvora kojeg nismo dovoljno dobro provjerili. Bit ćemo spremni doznačiti na račun FC Barcelone 200.000 eura za prouzročenu štetu odnosno klevetu", priopćila je tada Cadena COPE.

Barcelona je odbacila svoj početni zahtjev od 6.19 milijuna eura odštete, te je prihvatila ispriku radijske postaje i odštetu od 200.000 eura.

''Stigli smo do kraja ovog slučaja koji je završio predajom druge strane. Da smo ustrajali u sudskom procesu, to bi onda bilo samo zbog novca, a naša čast nema cijenu. Odštetu koju smo prihvatili ćemo dati u dobrotvorne svrhe'', poručio je Barcelonin glasnogovornik Toni Freixa.

U studenome prošle godine, španjolski Vrhovni sud je odredio da francuski list Le Monde mora platiti Barceloni 15.000 eura zbog izvješća koje je katalonski klub povezalo s Eudemaniom Fuentesom, liječnikom koji je sudjelovao u doping-skandalu. (T.S.)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati