Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Španjolci sipaju pohvale

Evo zbog čega je Modrić jedan od ključnih igrača Real Madrida

Luka Modrić jedan je od glavnih oslonaca igre madridskog Reala ove sezone, a oduševljava njegova polivalentnost. Dokazuju to i statistički podaci...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić u sezoni je za "kraljevski klub" odigrao 2233 minute, a ispred njega su u tom segmentu tek Pepe, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Sergio Ramos.

Modrić je glavni pokretač Realovih akcija, zadužen za momčadsku dinamiku. Iz 28 akcija u kojima je Modrić sudjelovao postignut je pogodak, a izravno je hrvatski veznjak upisao 5 asistencija (vodeći u asistencijama su Ronaldo i Di Maria s njih 9), navodi As.

Što se tiče točnosti dodavanja, to je kategorija u kojoj Modrić predvodi Realovu veznu liniju. Od ukupno 1539 dodavanja 1357 bilo je točnih, odnosno 88.2%. Iza njega je ostao Xabi Alonso s 87.3% točnih dodavanja (898 od 1028).

Nije Modrić učinkovit samo u napadu, pa je tako s 202 presjecanja lopte, odnosno prekidanja suparničkih akcija, iznimno učinkovit i u obrani. Bolji od njega u tom segmentu u madridskom su klubu tek Ramos, Pepe, Carvajal, Arbeloa i Marcelo, dakle sve redom obrambeni igrači. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider