Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je spremno

Luis Enrique napustio Celtu: Čeka se potvrda o preuzimanju Barcelone

Trener nogometaša Celte Luis Enrique potvrdio je u petak da napušta klub čime je dodatno potaknuo nagađanja da odlazi u Barcelonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već neko vrijeme španjolski mediji tvrde da je Luis Enrique glavni favorit za nasljednika argentinskog stručnjaka Gerarda Martina koji na kraju sezone napušta Barcelonu.

Službene potvrde zasad nema, no mogla bi se dogoditi u sljedećih nekoliko dana, posebno nakon što je potvrđeno da Enrique iduće sezone neće voditi Celtu.

''Danas je tužan dan. Bit ću trener Celte samo do kraja ove sezone. Osjećao sam obvezu da čelnicima kluba obznanim svoje planove kako bi se imali vremena pripremiti'', rekao je Enrique na konferenciji za novinare.

''Ne postoji nikakav ekskluzivan razlog moga odlaska, ali ostavio sam obitelj u Barceloni i teško mi je zbog toga. Nikakva nagađanja ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti. Nemam što reći o svojoj budućnosti. Ako bude nešto zanimljivo, objavit ću to'', dodao je 44-godišnji trener.

Luis Enrique je igračku karijeru počeo u Sportingu iz rodnog Gijona. Potom je pet godina nosio dres Real Madrida, da bi 1996. senzacionalno prešao u redove najvećeg rivala Barcelone. Ostao je tamo osam sezona, a u katalonskom je klubu započeo i trenersku karijeru. Tri godine je vodio Barceloninu B momčad, potom je u sezoni 2011/12 bio trener Rome, da bi na početku ove sezone preuzeo Celtu s kojom je kolo prije kraja Primere na osmom mjestu.(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider