Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Partizan jedva

Ludogorec zgazio Slovan, i Čačićev Maribor korak bliže Ligi prvaka

Četirima utakmicama ove srijede kompletirano je drugo pretkolo Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bugarski prvak Ludogorec izborio je prolaz u treće pretkolo s ukupnih 4:2, nakon što su na domaćem terenu u uzvratu svladali Slovan iz Bratislave s 3:0.

Bugari su lani u ovoj fazi natjecanja nesretno ispali od zagrebačkog Dinama (pogotkom Domagoja Vide u 98. minuti), a uz dosta peha poraženi su i u prvom ogledu sa Slovacima. U Bratislavi su vodili do samog finiša, da bi onda primili dva gola i bili prisiljeni juriti zaostatak u revanšu.

Anulirali su ga već u trećoj minuti golom Stoyanova, Dani Abalo je u 12. digao na 2:0, a konačan rezultat isti je igrač postavio u 78. minuti.

Maribor je na Malti s Birkirkarom odigrao bez golova, ali u Ljudskom vrtu momčad koju vodi bivši trener Dinama Ante Čačić nije dozvolila nikakvo iznenađenje. Završilo je 2:0, a strijelci su bili Cvijanovič u 28. i Viler u 47. minuti.

Legia iz Varšave je sve dileme oko prolaska riješila u prvom susretu kada je u gostima pobijedila velški The New Saints s 3:1. Uzvrat je bio samo formalnost, a Poljaci su upisali minimalnu pobjedu - bilo je 1:0, golom Dvališvilija u 53. minuti.

Do posljednje sekunde za prolaz morao je drhtati Partizan, kojemu je prijetilo ispadanje iz Europe već u ovoj fazi. U prvom dvoboju s armenskim prvakom Shirakom Beograđani su golom Volkova u trećoj minuti sudačke nadoknade izvukli 1:1. Isti igrač ove srijede je u 55. minuti svoju momčad ostavio na cjedilu jer je dobio izravni crveni karton, ali Armenci nisu uspjeli postići pogodak koji bi im osigurao najmanje još četiri europske utakmice. Završilo je 0:0, i Partizan je prošao zbog gola u gostima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider