Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni Švicarci

Senzacionalni Basel šokirao Mourinha: Preokretom uzeli sva tri boda!

Na iznenađujući je način novu europsku avanturu s Chelseajem započeo Jose Mourinho.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Basel je došao na Stamford Bridge i pobjedom 2:1 uzeo sva tri boda Londončanima. Dosadašnja prilično nekonkretna igra Chelseaja u engleskoj Premierligi se preslikala i na premijeri u Ligi prvaka. Chelsea je nekako bezvoljno napadao, nedostajalo je u svemu konkretnosti, dok se u igrače Basela skupljalo sve više hrabrosti i odvažnosti kako je utakmica odmicala.

>> Atletico na krilima Arde Turana bolji od Zenita, Porto slavio u Beču

>> Fantastičan drugi gol Napolija, Borussia pala podno Vezuva! 

>> Barcelona razbila Ajax: Messi hat-trickom uzvratio Ronaldu!

Vidio je Basel da može itekako opasno zaprijetiti samo na papiru uglednom Chelseaju koji je pogotkom Brazilca Oscara u 45. minuti poveo u idealnom trenutku. No, iskusni švicarski 32-godišnji napadač Marco Streller i Egipćanin Mohamed Salah su radili pravi nered u sporoj domaćoj obrani. Prvo je u 71. minuti Streller asistirao Salahu za izjednačenje na 1:1, a deset minuta kasnije je i sam Streller nakon kornera zabio za 2:1. Chelsea se u samoj završnici razbudio, ali bilo je to prekasno i za uzimanje boda, pa je tako Chelsea upisao drugi poraz zaredom (nakon ligaškog od Evertona).

Schalke - Steaua 3:0

Steaua je do poluvremena imala aktivnih 0:0 u Gelsenkirchenu, ali je zato rumunjski prvak u drugom dijelu primio čak - tri pogotka. Prvo je Japanac Atsuto Uchida prilično sretno zabio prvi pogodak na ogledu u 67. minuti kada je htio centrirati, ali je zabio gol. Takav peh je prilično utjecao na Rumunje koji su vrlo brzo primili drugi pogodak (ovoljetno pojačanje iz Milana Kevin-Prince Boateng), pa nakon toga i treći (Julian Draxler).

Liga prvaka, skupina E

Chelsea - Basel 1:2 (Oscar 45 / Salah 71, Streller 81)

Schalke - Steaua 3:0 (Uchida 67, Boateng 78, Draxler 85)

Redoslijed: 1. Schalke 3, 2. Basel 3, 3. Chelsea 0, 4. Steaua 0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider