Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Urnebesan završetak sezone

Ludi vikend u Španjolskoj: Real treba pomoć Barce da sruši Atletico!

36. kolo Primere donijelo je neočekivane kikseve vodećeg trojca Atletica, Barcelone i Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjede protiv Chelseaja, momčad Diega Simeonea dočekao je hladan tuš u prvenstvu. No u sve su se uklopili kiksevi Barcelone i Reala protiv Getafea i Valencije.

Real šokiran bez Modrića: Ronaldo čudesnim golom spasio 'kraljeve' od poraza!

Neočekivani rasplet kola u Primeri do kraja je tako zakomplicirao borbu za naslov španjolskog prvaka. Trenutačno stanje na ljestvici je sljedeće: Atletico je vodeći s 88 bodova, Barcelona zaostaje tri boda, a Real pet uz utakmicu manje. Ancelottijeva momčad tu će zaostalu utakmicu odigrati prekosutra protiv Valladolida, a onda nas u nedjelju očekuje pretposljednje, 37. kolo u kojem Real gostuje kod Celte, Atletico dočekuje Malagu, a Barcelona putuje kod Elchea.

Naravno, razne su mogućnosti tu u igri, no zbog ograničenosti vremena u dnevniku, fokusirat ćemo se na najrealniju opciju prema kojoj će sva tri pretendenta na titulu pobijediti u ovotjednim utakmicama. U tom slučaju situacija uoči posljednjeg kola bila bi sljedeća: Atletico 91 bod, Real 89, Barcelona 88. A, čekao bi nas međusobni okršaj Barcelone i Atletica, te susret Reala i Espanyola.
Naravno, jedini klub koji bi u tom slučaju sam odlučivao o svojoj sudbini bio bi Atletico. Bod na Nou Campu Simeoneovoj bi momčadi osigurao naslov, jer Real ih ni s pobjedom ne bi mogao stići, pošto je Atletico bolji u međusobnom omjeru.

No, u slučaju Atleticova poraza, jedina dvojba bila bi ona vječna španjolska - Real ili Barcelona? Kraljevski klub tada bi s tri boda protiv Espanyola proslavio naslov, no kiksaju li Ronaldo i društvo u posljednjem kolu evo naslova u Kataloniji. Jer, tada bi Barcelona i Atletico završili u bod poravnati, no Barca bi imala bolji međusobni omjer.

Velika neizvjesnost u utrci za naslov, no jednako dramatično bit će i u borbi za ostanak. Jedino je sigurno da je Betis već drugoligaš, a najnemirnije do kraja će živjeti Almeria, Getafe, Osasuna i Valladolid.

Utrka Manchester Cityja, Liverpoola i Chelseaja

U engleskom Premiershipu Manchester City i Liverpool izjednačeni su u bod, ali City ima osjetno bolju gol razliku, što je u Engleskoj ključni faktor, ako su momčadi na kraju izjednačene. Liverpool dakle u zadnja dva kola mora čekati kiks Pellegrinijeve momčadi, no raspored je Cityjev saveznik. Obje utakmice igraju doma, protiv Aston Ville i West Hama.

U borbi za ostanak jedina dvojba je Sunderland ili Norwich? Sunderland je u mnogo boljoj poziciji, dovoljan mu je bod u posljednje dvije utakmice.

Juventus osvojio 30. naslov prvaka Italije

U Italiji je sve jasno na vrhu. Juventus je obranio naslov, Roma osigurala Ligu prvaka, a Napoli će put europske elite tražiti kroz kvalifikacije. No, zato će se velika borba do kraja voditi za ostanak. Sassuolo do kraja ima odigrati još tri utakmice, svi ostali po dvije. Troje ispada, Catania i Livorno su u najtežoj poziciji.

Dominacija Bayerna

Na vrhu Bundeslige jedino nepoznato uoči posljednjeg kola je tko će u kvalifikacije Lige prvaka? Bayer Leverkusen ili Olićev i Perišićev Wolfsburg? Odlučujućih 90 minuta Bayeru donosi Werder, a Wolfsburgu Borussiju Mönchengladbach.
A, kakva je tek drama na dnu. HSV, Nürnberg i Eintracht iz Braunschweiga u borbi su za 16. mjesto koje donosi play off za ostanak u ligi. A, u posljednjem kolu svi gostuju. HSV kod Mainza, Nürnberg kod Schalkea, a Braunschweig kod Hoffenheima.

PSG treba još samo bod

I za kraj Francuska. Paris Saint Germainu dovoljan je bod u sljedeća tri kola za obranu naslova i nema sumnje da će Blancova momčad to i ostvariti. Monaco će u Ligu prvaka, a kvalifikacijama je najbliži Lille. Za potvrdu im trebaju dva boda u posljednja dva kola, no moguća opasnost je susret s PSG-om u sljedećem kolu. Izgube li to, moglo bi biti drame u posljednjem kolu.

Na dnu otpisani su Valenciennes i Ajaccio, treći putnik u drugu ligu vjerojatno će se tražiti do samog kraja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider