Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalan start na Suarezu

Luda utakmica Evertona i Liverpoola: Šest golova na Goodison Parku!

U 12. kolu Premiershipa Liverpool i Everton u velikom gradskom derbiju odigrali su 3:3 na Goodison Parku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelci za Everton bili su Mirallas (8), Lukaku (72, 82), a za Liverpool Coutinho (5), Suarez (19) i Sturridge (89). 

Popularni je "Merseyside derbi" na Goodison Parku završio podjelom bodova 3-3. Bila je to sjajna utakmica, puna preokreta i lijepih poteza.

Poveo je Liverpool već u 5. minuti preko Philippea Coutinha koji je iz neposredne blizine pospremio dodavanje koje mu je glavom proslijedio Luis Suarez. Na izjednačenje se čekalo tek tri minute, a strijelac za 1-1 bio je Kevin Mirallas. Zabio je također iz neposrdne blizine nakon akcije kojoj je prethodio slobodni udarac.


 


Everton vs Liverpool 0:1 Coutinho by footballdaily2


Liverpool je po drugi puta poveo golom Luisa Suareza iz slobodnog udarca u 19. minuti. Opalio je sjajni urugvajski napadač pokraj živog zida s nekih 20-ak metara i pogodio donji desni kut vratara Tima Howarda. Bio mu je to deveti prvenstveni gol ove sezone u sedmom nastupu.

Everton vs Liverpool 1:1 Mirallas by footballdaily2


Everton vs Liverpool 1:2 Luis Suarez by footballdaily2

U 36. minuti utakmice Mirallas je brutalno startao na Suarezovu potkoljenicu đonom, ali sudac Phil Dowd pokazao mu je tek žuti karton. Sa izjednačenim omjerom snaga Everton je u nastavku uspio posve preokrenuti rezultat preko Romelua Lukakua.

U 72. minuti belgijski je napadač zabio nakon dodavanja Jamesa McCarthyja, dok je deset minuta kasnije zatresao mrežu Simona Mignoleta glavom nakon ubacivanja Mirallasa iz kornera. Konačnih je 3-3 postavio "džoker" s klupe Daniel Sturridge glavom nakon dodavanja Stevena Gerrarda iz slobodnog udarca. Sturridge je u igru ušao deset minuta ranije.

Hrvatski napadač Nikica Jelavić odgledao je cijeli derbi s klupe za Evertonove pričuve. (TS) 

Premierliga, 12. kolo:

Everton - Liverpool 3-3 (Mirallas 8, Lukaku 72, 82 / Coutinho 5, Suarez 19, Sturridge 89)

Redoslijed: 1. Arsenal 25 (-1), 2. Liverpool 24, 3. Southampton 22 (-1), 4. Chelsea 21 (-1), 5. Everton 21, 6. Manchester United 20 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider