Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Desetka' Intera

Kovačić gleda DVD-e Inieste i Silve: 'Svaki dan slijedim Modrićev savjet'

Mateo Kovačić (19) odradio je intervju za ugledni talijanski dnevni list Gazzettu dello Sport, ususret svojoj drugoj sezoni u milanskom Interu...

''Proučio sam povijest kluba i ne stvara mi pritisak što je broj 10 sada na mojim leđima'', rekao je Mateo Kovačić, koji i dalje čeka na svoj prvijenac u dresu Intera.

''Odmah ste krenuli s provokacijama ha? (haha) Ako momčad pobjeđuje i igra dobro, ja ne moram postići nijedan pogodak'', odgovorio je Kovačić novinaru na komentar da navijači i dalje čekaju na pogodak.

''Znam sva velika imena koja su nosila ovaj dres i jako sam ponosan što je ovaj broj danas moj. Predsjednik Massimo Moratti mi je rekao da je broj moj, jer ga zavrijeđujem. Ostao sam bez riječi...''

Trener Walter Mazzarri pokušava u našem Kovačiću pronaći ono što je imao u Mareku Hamšiku kada je bio trener Napolija.

''Istina je. Hamšik je igrač koji je više orijentiran prema golu, dok ja trebam dostaviti loptu do gol-situacije. Mazzarri mi govori da bih se trebao pokušati s vremena na vrijeme probiti kroz obranu suparničke momčadi, no zasada mi to nije lako. Hamšik je u Seriji A već godinama, ja sam tu novi'', kaže hrvatski reprezentativac, koji svakodnevno proučava ponajbolje veznjake današnjice.

''Gledam DVD-e Modrića, Inieste, Davida Silve. Gledam kako se kreću, kako barataju s loptom i kako ih dijele suigračima'', otkriva Kovačić, kojem je idol njegov prijatelj Modrić.

"Živjeti život nogometnog profesionalca ne sastoji se samo od onog što pokazuješ na travnjaku, već i od onog što pokazuješ izvan njega i u komunikaciji s drugim ljudima." To je savjet koji mi je dao Modrić i koji nastojim svakodnevno slijediti'', otkrila je Interova "desetka".

Što se promijenilo u vašem životu od dolaska u Inter?

''Sve. Došao sam ovdje sam i kao "dijete" bio prisiljen postati odrasla osoba. Što se nogometa tiče tu sam također puno napredovao. Mazzarri mi ukazuje na sve detalje na koje trebam paziti na travnjaku, jer želi da sve bude savršeno. Nadam se da će i s nama imati jednako sjajno razdoblje kao i u Napoliju'', zaključio je Kovačić.

Inter novu sezonu Serie A otvara ove nedjelje domaćom utakmicom protiv Genoe.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider