Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
19 godina na Camp Nou

Katalonija plače, suparnici ga cijene: Barcelonu napušta 'lavlje srce'!

Carles Puyol najavio je odlazak iz Barcelone na kraju sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono o čemu se već tjednima i mjesecima spekuliralo u španjolskom medija, danas je dobilo konačnu potvrdu: Carles Puyol na kraju sezone napušta Barcelonu!

Dugogodišnji kapetan Barcelone najavio je rastanak s Camp Nouom na današnjoj press-konferenciji u sportskom centru Joan Gamper.
„Nakon posljednje dvije operacije, više ne mogu igrati na staroj razini“, priznao je Puyol koji se na press-konferenciji pojavio u društvu sportskog direktora Barcelone Andonija Zubizarrete i Ivana de la Pene, dugogodišnjeg Puyolova prijatelja i bivšeg suigrača. Prisutan je bio i menadžer Ramon Sostres, fizioterapeut Juanjo Brau, liječnik kluba dr. Ricard Pruna te Puyolovi suigrači Pinto, Bartra, Tello, Montoya, Afellay, Adriano i Oier.

19 godina u Barceloni

Puyol će krajem lipnja napustiti klub u kojem je proveo 19 godina. U La Massiju je došao sa 17 godina, a u prvoj momčadi nalazi se već 15 godina. U dresu Barcelone osvojio je čak 21 trofej, kojima se treba dodati još tri velika trofeja sa španjolskom reprezentacijom. Više trofeja u Španjolskoj ima samo Puyolov suigrač iz Barcelone Xavi Hernandez.

S Barcelonom je od važnijih trofeja osvojio 3 Lige prvaka, šest državnih prvenstava, dva svjetska naslova i dva Kupa kralja, a s reprezentacijom dva europska i jedno svjetsko prvenstvo. Puyol je u dresu španjolske reprezentacije upisao stotinu nastupa, a u karijeri je odigrao ukupno 782 utakmice. U dresu Barcelone postigao je 25 pogodaka.

Neporecivo jedna od najboljih stopera svoje generacije, s iznimnim igračkim i ljudskim kvalitetama. Na terenu je bez iznimke ostavljao srce, uvijek žestok i beskompromisan, ali i nadasve korektan. Jedan je od najomiljenijih igrača Barcelone svih vremena među navijačima katalonskog diva, no iznimno je respektiran i od strane suparničkih igrača i navijača.

Problemi s ozljedama

Iako ima još dvije godine ugovora s Barcelonom, Puyol napušta Camp Nou zbog velikih problema s ozljedama koljena koje mu ne dopuštaju da igra na razini koju traži vrhunski klub kao što je Barcelona.
Puyol je će u travnju napuniti 36 godina, a u petnaestogodišnjoj karijeri u prvoj momčadi Barcelone zabilježio 36 ozljeda, od toga osam ozljeda koljena, zbog čega je u posljednje vrijeme često izbivao s travnjaka.

„Još nisam odlučio hoću li nastaviti karijeru u nekom drugom klubu. Znam samo da mi je potreban duži odmor, a nakon toga ću odlučiti što ću i kako ću dalje“, poručio je Puyol.

Španjolski mediji spekulirali su da će nastaviti karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, no Puyol to nije želio potvrditi. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider