Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imali su ga na pladnju...

Kakav promašaj: Je li ovo najgori trenerski propust u novijoj povijesti?

Nakon četiri postignuta gola Real Madridu u prvoj polufinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka poljski napadač Borussije Dortmund Robert Lewandowski (24) jedna je od glavnih tema medija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je Daily Mirror „iskopao“ podatak da je Lewandowski 2010. godine lako mogao završiti u redovima tadašnjeg engleskog Premierligaša Blackburna i to za samo tri milijuna funti. Danas, ne treba ni posebno napominjati, vrijednost je poljskog napadača deseterostruko porasla.

Blackburnovi su skauti zapazili Lewandowskog u redovima poljskog Lech Poznana, ali su odbili platiti traženu cijenu, a umjesto toga doveli su hrvatskog napadača Nikolu Kalinića iz Hajduka, koji je u njihovim redovima zabio tek sedam premierligaških golova u dvije godine, prije daljnjeg transfera u Dnjipro.

Tadašnji menadžer Blackburna, a aktualni West Hama Sam Allardyce priznaje kako žali za propuštenom prilikom, a Roversi se bore da drugu uzastopnu sezonu ne skliznu u niži razred i ispadnu u treću ligu.

''Mislim o tome svaki put kada ga vidim kako igra. Mislio sam o tome opet u srijedu. Transfer je blokiran, a radilo se o tri ili četiri milijuna eura. U to smo doba bili posebno financijski ograničeni, a danas je njegova vrijednost oko 40 milijuna eura'', komentirao je Allardyce. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider