Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezaustavljivi Juve

'Show' Pogbe u Torinu: Pogledajte tri velemajstorska poteza

Nogometaši Juventusa nezaustavljivo marširaju ka novom naslovu prvaka u talijanskoj Seriji A. U sklopu 20. kola slavili su kod kuće protiv Sampdorije 4-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to za Torineze 12. uzastopna prvenstvena pobjeda, kao i šesta uzastopna ostvarena najmanje s dva gola razlike.

Dvostruki strijelac za "zebre" bio je Arturo Vidal, čime je došao do brojke od deset ovosezonskih prvenstvenih golova, te tako izjednačio svoj najbolji golgeterski učinak iz pojedine sezone u Seriji A.


Goal Vidal - Juventus 1-0 Sampdoria - 18-01... by The-Best-Games

Po jedan su gol postigli Fernando Llorente i Paul Pogba, a posebno je lijep bio gol potonjeg francuskog veznjaka koji je postigao topovskim udarcem s više od 20 metara za konačnih 4-2. Prethodno je Pogba i sjajno podvalio loptu Vidalu kod otvarajućeg gola na utakmici.

Prvi Sampdorijin gol autogol je Andree Barzaglija, dok je drugi pogodak postigao Manolo Gabbiadini iz odbijanca u akciji kojoj je prethodio udarac iz kuta.

Roma lakoćom protiv Livorna  

U prvoj utakmici 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je s lakoćom na Olimpicu savladala Livorno 3-0.

Trojica različitih igrača postigli su golove za "giallorosse", a bili su to Mattia Destro, Kevin Strootman i Adem Ljajić.

Destro je zabio već u 6. minuti zakucavši loptu u mrežu iz neposredne blizine nakon ubacivanja s desne strane. Strootman je zakucao loptu u mrežu u 36. minuti također iz blizine nakon što vratar Livorna ni obrana gostiju nisu uspjeli raščistiti situaciju, da bi konačan rezultat u završnici postavio Ljajić udarcem u donji lijevi kut s vrha kaznenog prostora.

Bio je to srpskom nogometašu četvrti ovosezonski gol i prvi od šestog kola i utakmice protiv Bologne.

Hrvatski branič Tin Jedvaj nije sudjelovao u 14. ovosezonskoj pobjedi rimskog kluba i odgledao je cijeli susret s klupe za pričuve. (TS)

Serie A, 20. kolo:

Juventus - Sampdoria 4-2 (Vidal 18, 41-11m, Llorente 24, Pogba 78 / Barzagli 38-ag, Gabbiadini 70)

Roma - Livorno 3-0 (Destro 6. Strootman 36, Ljajić 78)

Redoslijed: 1. Juventus 55, 2. Roma 47, 3. Napoli 42 (-1), 4. Fiorentina 37 (-1)...12. Sampdoria 21...19.Livorno 13...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider