Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odmorit će se i onda...

Jupp Heynckes odbio sve klubove: Odlazim, ali to ne znači kraj!

Jupp Heymckes je odlučio – nakon što je pokorio Njemačku i Europu odlazi na odmor.

S Bayernom je ove sezone osvojio sve – Ligu prvaka, Bundesligu i Njemački kup, ali Jupp Heymckes je ipak odlučio otići. No, to ne znači da je rekao zbogom nogometu.

''Odlazim u mirovinu i neću prihvatiti nijednu ponudu iz Njemačke ili inozemstva. No, ovo ne znači nužno i kraj trenerske karijere'', rekao je na konferenciji za novinare sada već bivši trener nogometaša Bayerna.

Očekivalo se da bi na "dugočekivanoj" konferenciji za novinare Heynckes mogao otkriti da preuzima Real Madrid ili neki drugi veliki klub, no umjesto toga je 68-godišnji Nijemac objavio odlazak.

''Odluku sam donio za vrijeme prošloga ljeta, nakon poraza u finalu Lige prvaka od Chelseaja. Shvatio sam da me trenerska pozicija u Bayernu gura do krajnjih granica mojih fizičkih mogućnosti i stoga sam, u razgovoru sa svojom suprugom, odlučio okončati svoju karijeru'', kaže Heynckes, te nastavlja;

''Bilo je zainteresiranih klubova nakon što smo osvojili tri titule, no nijedan nije bio organiziran tako dobro kao Bayern'', izjavio je Nijemac pa zaključio;

''Ugovor s Bayernom mi vrijedi do 1. srpnja. To je datum mog službenog umirovljenja. A sada idem na zasluženi odmor s obitelji. Hvala na svemu'', bile su riječi trenera koji je u svojoj karijeri osvojio Ligu prvaka i kao igrač i kao trener.

U nogometu je osvojio praktički sve

Jupp Heynckes dva je puta osvojio Ligu prvaka kao trener, 1998. s Realom i ove sezone s Bayernom. S klubom iz Munchena tri je puta bio prvak Njemačke (89., 90. i 2013.), a kao igrač osvajao je naslov u Bundesligi čak četiri puta sa svojom Borussijom Mönchengladbach (71., 75., 76. i 77.).

S reprezentacijom Zapadne Njemačke kao igrač je bio europski prvak 1972., a svjetski prvak 1974. godine.

Vrhunac obje karijere bila je 2013. godina, ujedno i posljednja u nogometu...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider