Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pupčana vrpca'

Jovanović: Zaštitit ćemo sport od zakulisnih igara i nemoralnih radnji

Nakon što je u javnost procurio financijski izvještaj NK Lokomotive, oko 'pupčane vrpce' s Dinamom oglasio se i ministar Željko Jovanović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović komentirao je pisanja portala Zagrebancija.com, u vezi čudnih transfera između Lokomotive i Dinama, priopćenjem kojeg smo dobili od Ureda za odnose sjavnošću.

Podsjetimo, upravo je njegov pomoćnik Petar Skansi početkom mjeseca najavio moguće rezultate istrage Sportske inspekcije.

„I moj pomoćnik Petar Skansi i ja već smo ukazivali na nepravilnosti i zanimljiv odnos Dinama i Lokomotive, koji je moj pomoćnik metaforički opisao „pupčanom vrpcom“. Inače, mnogi su nas prozivali da puno pričamo, malo radimo i da rezultata nema. Činjenica je da je sportska inspekcija u punom pogonu, da je ocjena mnogih da je Hrvatska nogometna liga ove godine zanimljivija, kvalitetnija, da se sređuje problem nereda na stadionima i da suđenje već dugo nije bilo ovako pošteno.''

''Upravo iz tog razloga ne želimo davati nikakve dodatne komentare u slučaju „pupčane vrpce Dinama i Lokomotive“ dok nalaz sportske inspekcije, kao i financijskog nadzora, ne bude kompletan. Naš je cilj samo jedan - uvesti red u sport i zaštititi sport, sportaše i gledatelje od zakulisnih i nemoralnih radnji bilo koga. Zahvaljujemo svima koji nam u tome pomažu, a njih je svakim danom sve više. Nadam se da će, kada je nogomet u pitanju, i HNS i Šuker pokazati maksimalnu odgovornost i odlučnost u raščišćavanju svih nepravilnosti koje bacaju mrlju na sve pozitivno u nogometu i sportu u 2013. godini.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider