Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurila izvješća

'Čudni' transferi između Dinama i Lokomotive: Brozovića im prodali - dvaput

Za trojicu igrača prodanih četiri puta u Dinamo, Lokomotiva je zaradila 35,7 milijuna kuna i tako se spasila od bankrota…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezime je to financijskog izvješća iz Lokomotive gdje se dobro vidi veza između Dinama i 'mlađeg brata' koji drugima uzima bodove, a 'modre' ne smije pobijediti, prenosi portal Zagrebancija.com.

Lokomotiva je s četiri transfera trojice svojih igrača uspjela 2011. godinu završiti u minusu samo 600 tisuća kuna, te 2012. u plusu tri milijuna kuna i sanacijom duga iz prethodne godine. Prihodi ovog kluba, od ulaznica, TV prava, sponzora i grada Zagreba, u te dvije godine iznosili su tek jednu trećinu ukupnih rashoda koji su se podmirili upravo tim transferima. Ukupno su ta četiri transfera iznosila 35,7 milijuna kuna.

Upravo ti podaci pokazuju 'pupčanu vrpcu' između Dinama i Lokomotive, koja bi bez tih transfera sve godine završila s desecima milijuna kuna minusa. I vjerojatno završila u bankrotu!

Transferi koji omogućuju postojanje Lokomotive

U financijskom izvješću koji posjeduje Zagrebancija.com stoji kako je Lokomotiva u dvije godine (2011. i 2012.) imala prihode od ulaznica, TV prava, sponzora, lokalne samouprave, nagrada UEFA-e i HNS-a i sl. u iznosu malo većem od 11,1 milijun kuna.

Rashodi za plaće igračima, trenerima i zaposlenicima, troškove održavanja utakmica i dr. su im istovremeno iznosili više od 31 milijuna kuna. Uz to u 2011. godini imali su dotakni trošak od oko 6 milijuna kuna za amortizaciju igrača i registraciju.

Minus od 630 tisuća kuna u 2011. godini i dobit od 3,2 milijuna kuna u 2012. godini ostvarili su na kraju isključivo spomenutim transferima igrača u Dinamo.

Spomenuti transferi igrača debelo su preplaćeni usporedimo li njihovu pravu tržišnu vrijednost po relevantnim svjetskim portalima i cijenama koje se kreću za njih.

Brozović dva puta prodan

Ono što je potpuno nejasno jest činjenica kako je jedan od trojice igrača Lokomotive u Dinamo prodan dva puta u osam mjeseci! Radi se o Marcelu Brozoviću koji je prešao u Dinamo za ukupno 18,2 milijuna kuna. Drugi transfer javnosti je poznat, ali prvi nije. Nakon prvog transfera je još osam mjeseci igrao za Lokomotivu.
Taj transfer iznosio je 6,2 milijuna kuna. No, Brozović je, sudeći po podacima iz financijskog izvješća Lokomotive za 2011. godinu, već bio prodan Dinamu!?!

Transfer Puljića

Antu Puljića je, pak, Lokomotiva prvo posudila Dinamu, gdje je odigrao samo jednu utakmicu pa je vraćen natrag na posudbu. No, Dinamo ga je nakon pola godine kupio za 9,3 milijuna kuna. A sada je ponovno u Lokomotivi na posudbi iz Dinama.

Transfer Atte

Još jedan sumnjivi transfer je onaj švedskog igrača Atte Walida, koji je nakon samo jedne sezone i osam nastupa za Lokomotivu kupljen od Dinama za 9 milijuna kuna. Dinamo ga je pustio besplatno nakon pola godine i jedne odigrane prijateljske utakmice.

Mislite li da su Dinamo i Lokomotiva povezani više nego što bi trebali biti?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider