Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesna završnica

Jedan od najvećih heroja Premiershipa: Ovo se neće tako skoro ponoviti!

Gustavo Poyet, 46-godišnji urugvajski menadžer Sunderlanda, osvrnuo se na fantastičnu završnicu sezone svoje momčadi koja je serijom senzacionalnih rezultata osigurala ostanak u engleskoj Premierligi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije manje od mjesec dana, Sunderland je kotirao kao gotovo sigurni putnik u drugu ligu, nakon serije od osam utakmica u kojima je osvojio samo jedan bod. A onda je odjednom počeo nizati fantastične rezultate, kada se tome valjda nitko od njegovih navijača više nije ni nadao.

Prvo je osvojio bod u gostima kod Manchester Cityja (2-2). Mogao je i sva tri, samo da talijanski vratar Vito Mannone nije nespretno primio gol kojim je Samir Nasri u 88. minuti postavio konačni rezultat.

Nakon toga su ''crne mačke'' ostvarile četiri uzastopne pobjede. Prvo na Stamford Bridgeu kod Chelseaja 2-1, čime su nakon jednog šokirali i drugog kandidata za osvajanje titule prvaka. Sunderland je nakon toga slavio kod kuće protiv Cardiffa 4-0, pa je na Old Traffordu pobjedom kod Manchester Uniteda 1-0 stigao do novog velikog iznenađenja, a seriju je kompletirao domaćom pobjedom protiv West Bromwicha 2-0, kojom je i matematički osigurao ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa.

''Mogu mirne duše reći da će se o ovome što smo napravili pričati još godinama. Pokazali smo da je sve moguće. Ovo su jedni od najljepših dana u mom životu. Apsolutno sam oduševljen i ponosan, tako sam sretan zbog naših navijača. Bilo je teško, jako teško. Napravili smo čudo koje se neće tako skoro ponoviti'', veli Gus Poyet.

Dodao je kako nikako ne bi poželio neki takav ili sličan scenarij sljedećih sezona…

''Ovakvih sedam mjeseci i ovakvu završnicu ne bih mogao još jednom izdržati. Ja sam jak, snažan čovjek, ali ne želim umrijeti na klupi, ne želim da mi se dogodi srčani udar. Ne želim izgubiti još kose, dosta sam je izgubio ove sezone. Moramo učiniti sve što možemo da bismo ubuduće imali mirnije završnice. Znam da ne možemo biti prvaci, ali ovakvu sezonu si više ne smijemo priuštiti.'' (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider