Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacionalna Vitorija

Je li moguće: Ovo su najveći gubitnici nogometne sezone!

Nogometaši Vitorije iz Guimaraesa senzacionalni su pobjednici Portugalskog kupa. U finalu igranom u Oeirasu pobijedili su favoriziranu Benficu s 2-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Užasna završnica sezone za nogometaše Benfice tako je u nedjelju dobila ''točku na i''. Podsjetimo, lisabonski je klub najprije ostao bez naslova u portugalskom prvenstvu, primivši gol u sudačkoj nadoknadi odlučujuće utakmice protiv Porta. Potom se sličan scenarij ponovio i u finalu Europa lige u kojem je Benfica također izgubila u sudačkoj nadoknadi (2-1) od Chelseaja.

Ove nedjelje momčad Jorgea Jesusa nije primila pogodak u sudačkoj nadoknadi, ali je u završnici utakmice ispustila vodstvo 1-0. Vodila je Benfica od 30. minute kada se lopta odbila od Nicolasa Gaitana u mrežu. Klub iz glavnoga grada je držao prednost sve do 79. minute kada je izjednačio El Arbi Hillel Soudani, a samo dvije minute kasnije je vodstvo i pobjedu Vitoriji donio Ricardo Pereira.

Za klub iz Guimaraesa ovo je prvi osvojeni Portugalski kup u povijesti. (TS)

Portugalski kup, finale:

Vitoria Guimaraes - Benfica 2-1 (Soudani 79, Pereira 81 / Gaitan 30)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider