Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neslavni oproštaj

Izgleda li vam ovo kao naručena 'pljačka' u Ligi prvaka?

Wolfgang Stark u posljednjoj utakmici sudačke karijere uvelike je pomogao Olympiakosu da prođe u osminu finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olympiakosu je za prolaz skupine trebala bilo kakva pobjeda nad Anderlechtom, a Grci su do željenog ishoda stigli nakon što su im dosuđena tri jedanaesterca, a Belgijancima isključena tri (!) igrača.

Veliki preokret Cityja u Munchenu, Olympiakos u osmini finala

Saviola je u 34. minuti donio prednost Olympiakosu, ali samo pet minuta kasnije Kljestan iz kontre poravnava i s tih 1:1 otišlo se na odmor, da bi u nastavku glavnu ulogu na terenu preuzeo Stark.

Olympiakos - Anderlecht 3:1

U 49. minuti je svirao jedanaesterac za Olympiakos i dao drugi žuti Kouyateu, ali Saviola promašuje udarac s bijele točke. Saviola je u 58. vratio vodstvo Grcima, da bi u 72. Stark ponovno dosudio penal za domaćine. Niti ovog puta nisu bili precizni, promašio je Weiss, a svaku nadu Anderlechtu u izjednačenje Stark je ubio drugim žutim N'Sakali u 88. i izravnim crvenim Protu u 90. minuti, kada je usput dosudio i treći penal za Olympiakos. Dominguez je bio precizan za konačnih 3:1.

'Stark je sve odluke donio pogrešno!'

Anderlechtov trener John van den Brom osuo je paljbu po njemačkom sucu Wolfgangu Starku.

"Krenimo od početka, vrlo brzo nam je postalo jasno da ovu utakmicu ne možemo dobiti. Je li taj čovjek (sudac Stark) sve odluke donio pogrešno? Jest. Čuo sam da mu je to zadnja utakmica u Ligi prvaka. Ako je tako, sretan sam zbog onih momčadi koje nastavljaju natjecanje. To je upravo nečuveno kako je sudio", veli Van der Brom.

"Zadovoljan sam što je moja momčad pokazala, unatoč svim nedaćama. Vjerovali smo da možemo do boljeg rezultata, zahvaljujući dvama obranjenim penalima. No, bio je ovo vrlo razočaravajući ogled", zaključio je trener Anderlechta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider