Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Olympiakos prošao

Man City okrenuo Bayern usred Muenchena, PSG izgubio!

Nogometaši Manchester Cityja savladali su aktualnog europskog prvaka Bayern 3-2 na njegovoj Allianz Areni u posljednjem, 6. kolu skupine D Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nanijeli su tako bavarskom sastavu prvi ovosezonski poraz u natjecanju, revanširavši im se za poraz na Etihadu. Usprkos porazu, Bayern je zbog bolje gol-razlike izborio osminu finala kao prvoplasirana momčad u skupini.

Modrić zabio fantastičan gol, Ronaldo ušao u povijest, Šahtar ispao

Rijetko viđeno: Snijeg i tuča prekinuli utakmicu u Istanbulu

Bayern je sjajno otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta na semaforu je bilo 2-0 za domaćine nakon golova Thomasa Müllera i Marija Götzea. Za potonji je gol Götzeu, koji je postigao s ruba peterca, asistirao hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Na 2-1 smanjio je u 28. minuti David Silva također s ruba peterca nakon dodavanja glavom Jamesa Milnera.

Benfica - PSG 2-1 (Lima 45-11m, Gaitan 58 / Cavani 37)

Olympiacos - Anderlecht 3-1 (Saviola 34, 58, Dominguez 90+5 / Kljestan 39)

Bayern - Manchester City 2-3 (Müller 5, Götze 12 / Silva 28, Kolarov 59-11m, Milner 62)

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2-1 (Kolar 77, Wagner 90 / Musa 65)

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je City uspio preokrenuti u svega tri minute. U 59. minuti Dante je u kaznenom prostoru oborio Milnera, a siguran izvođač s bijele točke bio je Aleksandar Kolarov, dok je u 62. minuti sam Milner poentirao nakon dodavanja Jesusa Navasa. Prizemno bacivanje Navasa s desne strane nespretno je prošlo kroz Bayernovu obranu, a engleski je veznjak iskosa s lijeve strane lijepo pronašao dalji kut Manuela Neuera.

Mandžukić je igru napustio u 68. minuti, a Bayern nije primio tri gola kod kuće u bilo kojem natjecanju od poraza od milanskog Intera u ožujku 2011. godine.

U drugoj utakmici skupine Viktoria Plzen je savladala CSKA na domaćem travnjaku 2-1 golom Tomasa Wagnera u posljednjoj minuti i tako je izborila nastavak europskog natjecanja u Europa ligi zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno gola više u gostima (u prvoj je međusobnoj utakmici CSKA slavio u Moskvi 3-2). CSKA je susret završio s dva igrača manje nakon isključenja Alana Dzagoeva (67.) i Pontusa Wernblooma (90+3). Wagner je u igru ušao tek sedam minuta prije postignutog gola koji mu je bio prvi u Ligi prvaka u karijeri.

Iz skupine C od ranije je plasman u osminu finala kao prvoplasirana momčad izborio PSG, dok je drugi putnik u osminu finala grčki prvak Olympiacos koji je s 3-1 na domaćem travnjaku savladao Anderlecht. Bila je to utakmica u kojoj su domaćinima dosuđena čak tri jedanaesterca od kojih je tek jedan realiziran, onaj Alejandra Domingueza u petoj minuti sudačke nadoknade, a u kojoj su gostima isključena čak trojica igrača, vratar Silvio Proto, te braniči Fabrice N'Sakala i Cheikhou Kouyate.

Kako je Olympiakos dobio, malo je Benfici značila domaća 2-1 pobjeda nad PSG-om izborena golom Nicolasa Gaitana iz 58. minute. (TS) 

Liga prvaka, 6. kolo:

skupina C

Benfica - PSG 2-1 (Lima 45-11m, Gaitan 58 / Cavani 37)

Olympiacos - Anderlecht 3-1 (Saviola 34, 58, Dominguez 90+5 / Kljestan 39)

Redoslijed: 1. PSG 13, 2. Olympiacos 10, 3. Benfica 10, 4. Anderlecht 1 

skupina D

Bayern - Manchester City 2-3 (Müller 5, Götze 12 / Silva 28, Kolarov 59-11m, Milner 62)

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2-1 (Kolar 77, Wagner 90 / Musa 65)

Redoslijed: 1. Bayern 15, 2. Manchester City 15, 3. Viktoria Plzen 3, 4. CSKA 3.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider